Hartsikke gezonde pizza tortilla’s!

Je hebt wel eens van die momenten dat je er opeens onwijs veel trek in hebt, het weekend is of je gewoon niet zoveel zin hebt om zelf te koken. Ik heb het natuurlijk over pizza’s!

Persoonlijk ben ik niet zo’n hele grote fan van ze, maar op zijn tijd gaat er wel eentje in hoor! Ze zijn dan ook zo makkelijk; je hoeft ze praktisch gezien alleen in de oven te doen. Helaas weten we allemaal dat pizza niet de aller gezondste keuze is die er bestaat, waardoor we het niet elke dag kunnen eten. Maaar daar heb ik uiteraard een oplossing voor! Deze wraps eet ik vaak als lunch (het kan zowel warm als koud!). Ze zijn (net zoals alle andere wrap receptjes), super handig om mee te nemen. Daarnaast kan je ze ook gemakkelijk een avond van te voren maken, zodat je ze in de ochtend alleen maar hoeft te pakken!

Ingrediënten:

  1. 1 meergranen tortilla

  2. 1/2 courgette

  3. 1/2 paprika

  4. 35gr tomatenpuree

  5. Handje rucola

  6. 1tl Italiaanse kruiden

  7. 1 (klein) teentje knoflook

  8. Olijfolie om in te bakken

Bereiding: snijd de courgette en paprika in reepjes. Verwarm een pan op het vuur met een scheutje olijfolie en bak daarin de knoflook voor 1 minuutje. Voeg de courgette samen met de Italiaanse kruiden toe en bak voor 10 minuutjes aan alle kanten, zodat ze een beetje knapperig worden. Laat ze vervolgens goed afkoelen. Doe de tortilla voor 30 seconden in de magnetron en besmeer het daarna met de tomatenpuree. Leg de rucola in het midden van de tortilla, vervolgens de courgette en daarna paprika. Vouw de zijkanten naar binnen en rol de tortilla voorzichtig op. Doe ze in een trommeltje en klaar is je lunch!

Als je het receptje hebt gemaakt, vind ik dat heel leuk om te zien! Tag mij (@bylulumay) & @gezondereceptjes er dan ook zeker in of gebruik de hashtag #gezondereceptjes !

Liefs,

Lulu ♥️

#vega #genieten #onthego #gezondereceptjes #gezondereceptjes #vegan #vegetarisch #biologisch #makkelijk #Receptje #groente

© 2020 Life Of Maart