Healthy vegan wentelteefjes!

Yesss wentelteefjes! Voor mij een ultiem favorietje als je praat over weekend lunchjes!

Helaas zijn de échte wentelteefjes, zoals we die kennen, niet erg gezond en vegan. Ze worden gemaakt van ei, melk, suiker en soms boter. Daarnaast hoor je de wentelteefjes te maken van wit brood. Nu zeg ik niet dat dat heel erg is, integendeel, genieten mag! Maar het kan gezonder. Daarom leek het mij leuk om er een twist aan te geven.

Het leuke is, dat je het witte brood en de suiker helemaal niet mist. Door het af te toppen met fruit en eventueel wat ahorn siroop maak je het vanzelf zoet!

Ingrediënten:

  1. 3 (spelt of bruine)boterhammen

  2. 150ml kokosmelk

  3. 2 eetlepels tarwebloem

  4. 1 et chiazaad

  5. 1 tl kaneel

  6. 0,5 tl koek & speculaaskruiden

  7. Kokosolie om in te bakken

  8. (Eventueel) 1 et ahornsiroop

Bereiding: doe de kokosmelk samen met de kruiden en de chiazaad in een kom en mix goed door elkaar. Voeg vervolgens de bloem toe en mix het nog een keer goed door elkaar. Verhit wat kokosolie in een pan. Wentel de boterham zo door de vloeibare mix totdat hij helemaal doordrenkt is. Leg vervolgens de boterham in de pan en bak het op een laag vuurtje totdat hij goudbruin is. Herhaal dit met de andere boterhammen en top het af met wat fruit naar wens en wat kokosyoghurt!

Als je het receptje hebt gemaakt, vind ik dat heel leuk om te zien! Tag mij (@bylulumay) & @gezondereceptjes er dan ook zeker in of gebruik de hashtag #gezondereceptjes !

Liefs,

Lulu ♥️

Maartje maakte het receptje & dat zag er zo uit! Je kan dus lekker variëren met de toppings, de basis is gewoon hetzelfde!

#ontbijt #veganwentelteefjes #gezond #fruit #vega #genieten #receptjes #gezondereceptjes #wentelteefjes #zomer #vegan #vegetarisch #maaltijd #Receptje #kokos #eiwitrijk

© 2020 Life Of Maart