Help, ik heb geen sixpack

Want iedereen die z’n buik showt op instagram heeft lijntjes, blokjes of gewoon totaal geen vet. En ja, stiekem ben ik daar best wel jaloers op. Want ik heb dat niet, af en toe in goed licht verschijnt er een klein lijntje die ik dan goed geforceerd op de foto probeer te zetten maar op een of andere manier ziet mijn camera hele andere dingen dan de spiegel en is dat ene kleine lijntje opeens nergens meer te bekennen.

Vroeger (spreek uit als: Vroêgah), toen ik net begon met mijn instagram account volgde ik de Bikini Body Guide van Kayla Itsines en ik volgde op instagram ook allemaal ‘BBG-girls’ die allemaal progressie foto’s deelde en blote buiken showde alsof het niks was. Ik dacht: ah zo hoort dat! Wil jij een mooi instagram account dan show je je buik en vertel je in de caption dat je ‘super lekker hebt getraind’. Het klopte, ik kreeg daar best veel likes op maar ik zag ook wel dat ik echt niet zo strak was als sommige andere instagrammers. Op een gegeven moment was ik er klaar mee, geen blote buik foto’s meer voor mij, als mensen mij volgen om mijn persoonlijkheid en teksten dan blijven ze volgen. Als mensen mij volgen voor mijn blote buik dan moeten ze maar een ander slachtoffer zoeken, ik kap ermee! Deze knop ging denk ik een jaar geleden om.

Tot de dag van vandaag (nou eigenlijk gister, want mijn meest recente instagrampost waarin ik verwijs naar dit artikel bevat zo’n mooie ‘show de blote buik’ foto) heb ik ook bijna geen foto’s meer gepost van een blote buik. Want ja, niemand zit te wachten op een buik zonder lijntjes en blokjes toch?

Ik vind het onzin eigenlijk. Het is zo’n ding geworden: de buik. Buik. BUIK!!! Ik heb altijd al zo graag gewoon een strakke buik gehad, maar die heb ik gewoon niet. En natuurlijk als ik kap met eten en heel erg veel ga trainen dan moet er vast wel een dag zijn dat ik een lijntje tevoorschijn kan toveren, maar is dat het waard?

Bovendien zit ik nu met een blessure. Waar ik voorheen zo aan de twintig tot dertig kilometer (hardlopen) per week zit mag ik nu blij zijn als ik de 6 (!) aantik. En ja dat is te zien. Misschien niet van de buitenkant met kleding aan, maar onder andere de weegschaal ziet dat dus echt wel. Is dat erg? Misschien een beetje vervelend op het moment maar niet erg. Mijn gezondheid staat voorop en dus moet ik herstellen en dat gaat nou eenmaal gepaard met een mindere belasting en dus minder sporten. Vind ik dat jammer? Zacht uitgedrukt: ja.

Maar om nu weer even terug te komen op de titel van dit bericht. Help ik heb geen sixpack. Heb ik een sixpack nodig? Heb jij een sixpack? Show jij je buik op instagram? Ik weet het allemaal niet zo goed. Ik vind dat als je trots bent op je lichaam en je voelt je geroepen om je buik te showen moet je dat vooral doen. Maar houd er wel rekening mee dat als jij heel veel moeite doet voor die ‘perfecte’ foto met goede belichting die zorgt voor mooie lijntjes anderen dat ook doen. En in dat opzicht is instagram dus hartstikke fake, want er is niemand die zich onvoordelig op de foto zet en dat deelt met iedereen.

Dus.. moraal van het verhaal? Euhm tja, geen idee ik wilde het gewoon even kwijt, haha!

Fijne avond en ik hoop dat ik je wel even aan het denken heb kunnen zetten.

Liefs, Maartje

Hoe werkt dit? Spieren aanspannen, lachen en goed licht vinden voor de perfecte foto op insta?!

#gezond #sixpack #help #persoonlijk #instagram

© 2020 Life Of Maart