Het heerlijk avondje is weer gekomen...

Het is weer begin december, de tijd van sint en piet,

En dat zonder Sint-receptje? Dacht het niet!


Ook dit jaar heb ik niet stil gezeten,

Maar stond ik in de keuken te zweten.


Om een heerlijk receptje in elkaar te zetten,

Komt 'ie dus goed opletten!


Bananenbrood met een snufje speculaas,

Ja, ja, speciaal voor Sinterklaas.


Cacao nibs, kaneel en amandelnoten,

En had ik al gezegd dat hij is verreikt met pepernoten!


Ook zit er een letter van chocolade in dit brood,

Dus neem een lekkere dikke plak en kruip bij de Sint op schoot.


Geniet van dit pareltje met een kop thee,

Of neem hem naar je werk mee.


Geniet er samen van of alleen,

Maar één ding is zeker om deze Sint kom jij niet meer heen.


Genoeg gelult, aan de bak!

Dit broodje maak je met gemak!


Ik wil je hele fijne dagen wensen,

Omring jezelf met lieve mensen.


Kusjes van de Sint en zijn blogpiet,

Oh en vergeet Maartje niet ;-)



Ingrediënten

  • 3 bananen (+ 1 als topping)

  • 600mL amandelmelk

  • 140g (teff) bakmeel (als je geen teff kiest, maar bijvoorbeeld spelt heb je minder vocht nodig, voeg het dan dus in kleine beetjes toe tot het een mooi glad mengsel is!)

  • 1 el bakpoeder

  • 1 el kaneel

  • 30g cacao nibs

  • 1 chocolade letter

  • een handje amandelnoten

  • 200g pepernoten (houdt een beetje apart voor de topping)

  • 1 el chia zaadjes


Bereiding: verwarm de oven voor op 180 graden, doe alle ingrediënten (behalve 1 banaan en wat pepernoten) in de blender en mix tot een glad geheel. TIP: voeg de plantaardige melk als laatste toe per 100mL en kijk wanneer het een mooi mengsel is. De hoeveelheid scheelt namelijk per meelsoort dat je gebruikt! Doe het beslag in een cakevorm, top met een banaan en wat pepernoten en zet vervolgen 30-45 minuten in de oven. Elke oven is anders dus houdt het zelf goed in de gaten en prik met een vork of een saté prikker om te kijken of die goed is.


ENJOY!


Liefs,

Maartje



© 2020 Life Of Maart