Het lekkerste smeuïge bananenbrood met cashewnoten en blauwe bessen


Bananenbrood is ALTIJD goed, iedereen kan het maken en het is ook nog eens een heerlijke gezonde snack. Ik neem het vaak mee als lunch, of ik ontbijt er mee. De cashewnoten en het ei in dit brood zorgen voor de nodige eiwitten waardoor het een goed vullende en verzadigend brood is. De banaan en blauwe bessen geven een heerlijke zoete smaak aan het brood en het amandelmeel is een super gezond alternatief voor tarwemeel.

Amandelen zitten bomvol vitamines en mineralen: vitamines B1, B2, B6, ze zijn rijk aan calcium, fosfor, zink, magnesium, ijzer en kalium. Ze bevatten hoogwaardige eiwitten. Als je een koolhydraatarm dieet volgt, heb je eiwitten nodig als brandstof en producten met amandelmeel helpen je aan je dagelijkse behoefte te komen. Amandelen bevatten 20 gram eiwitten per 100 gram, dat is net zoveel als in vlees of yoghurt.

Je kan echt alles op een plakje bananenbrood doen, ik vind een eetlepel pindakaas echt heerlijk! Maar ook wat cashewpasta of agave siroop is heerlijk op dit bananenbrood!




Ik heb de cashewnoten, het amandelmeel en de cashewpasta heb ik van de webshop van koro-shop.nl, met de code: MAARTJE krijg je 5% korting!


Ingrediënten

  • 100g amandelmeel

  • 2 bananen

  • 3 eieren

  • 1 tl bakpoeder

  • 1 el cashewpasta

  • 250g blauwe besjes

  • 30g cashewnoten

Bereiding: verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de banaan, de eieren en de cashewpasta in de blender en mix tot een glad beslag. Doe het amandelmeel met de cashewnoten en het bakpoeder in een andere kom en hussel met een lepel door elkaar. Voeg nu vervolgens al roerend het banaan-ei-prutje toe. Als het een dik beslag is roer je de blauwe besjes er doorheen. Zet de cake nu voor 40-50 minuten in de oven, houdt hem zelf goed in de gaten want elke oven is anders!


Liefs, Maartje



© 2020 Life Of Maart