Het luchtigste vegan tomatentaartje!

Al een tijdje liep ik met het idee rond, iets totaal anders dan normaal te maken. Ik ben qwa bakrecepten nogal zoet ingesteld, dus leek het mij leuk om een keer wat hartigs te maken, met als hoofdingrediënt TOMAAT. Tomaten zijn rond, rood en lekker om te snaaien.

Dan heb je een tomaat, en dan? Dan eten we die dus niet zomaar op, maar we gaan ermee bakken! Dan zijn er twee opties 1) Ik verwerk het in een ontbijtje (want dat is wat ik altijd doe met al mijn eten..) 2) Ik verwerk het in een soort broodje/taartje, want als optie één geen optie is dan is dit wat ik altijd met al mijn eten doe. Dus, we gaan voor optie 2! #theperfectmatch (Mocht er een receptje zijn waarin tomaten in een breakfast-bowl kunnen dan zijn die receptjes natuurlijk van harte welkom 😉

Een broodje dus, maar wel in een taartvormpje. Naja, een tomatentaartje, zullen we het zo maar noemen dan? Het idee is om een hartig taartje te maken, die vegan, luchtig, orgineel en natuurlijk gezond is. Het leek me dan ook leuk om kikkererwtenmeel te gebruiken ondanks dat ik er nog nooit mee had gewerkt.

Wanneer eet je dat dan? Als lunch, mee naar je werk/school of waar je ook naar toe gaat in de middag. Voor onderweg als je ergens naar toe aan het reizen bent of gewoon lekker als je voor de tv zit en even #fitgirl wilt zijn, of als je schoonouders komen eten en je even indruk moet maken. Want hé, deze tomaten zijn van kwaliteit DUS nu moeten ze je wel tof vinden! Zo gezegd, zo gedaan. Het taartje kwam perfect uit de oven, was luchtig en de smaak was precies hoe ik hem wilde hebben!

Het is een klein taartje (diameter van 12cm) perfect voor de lunch of als hartig tussendoortje. Hij is heel makkelijk te maken en de meeste ingrediënten (behalve de kikkererwtenmeel) zul je waarschijnlijk al in huis hebben.

Ingrediënten:

 1. 100gr kikkererwtenmeel

 2. 75gr volkoren tarwebloem

 3. 16gr bakpoeder

 4. 2,5 tomaat

 5. 150mL sojamelk

 6. 2 flax eggs (2el gemalen lijnzaad met 6el water)

 7. 1 el appel wijnazijn

 8. 1/2 ui

 9. 2 teentjes knoflook

 10. 1,5 el Italiaanse kruiden

 11. 1 el olijfolie

 12. 1 tl paprikapoeder

 13. 1 tl zout

Bereiding: verwarm de oven voor op 175 graden en vet het taart vormpje in met wat olie. Haal de zaadlijsten uit de tomaten en snijd ze samen met de ui en de knoflook in kleine stukjes. Pak een kom en doe de kikkererwtenmeel samen met het tarwemeel, 10 gram bakpoeder, de sojamelk, de ui, de knoflook en de overige kruiden erin. Roer goed door elkaar. Pak vervolgens een ander kommetje en meng de appel wijnazijn samen met 8 gram bakpoeder door elkaar (dit gaat goed schuimen en zorgt voor luchtigheid in de taart) en voeg dit toe aan het mengsel. Doe het mengsel in het taartvormpje en zet voor 25 minuten in het midden van de oven. Na 20 minuten begint de bovenkant bruin te worden en verplaats je de taartvorm naar de onderkant van de oven. Zet dit nog voor 15 minuten in de oven. Laat de taartvorm goed afkoelen en snijd hem daarna aan!

Als je het receptje hebt gemaakt, vind ik dat heel leuk om te zien! Tag mij (@bylulumay) & @gezondereceptjes er dan ook zeker in of gebruik de hashtag #gezondereceptjes !

Liefs,

Lulu ♥️

#vega #gezondereceptjes #vegan #vegetarisch #tomaten #biologisch

© 2020 Life Of Maart