Ik ga een halve Quadrathlon doen voor het goede doel

Een tijdje geleden werd ik gevraagd door Holland4ALS of ik mee wilde doen met een qudrathlon, voor ik die mail fatsoenlijk kon beantwoorden moest ik even graven - en googlen - wat is dat eigenlijk? En wat doet het ALS fonds precies? Met mijn studie ben ik er wel het een en ander over te weten gekomen, maar in boeken blijft het allemaal heel objectief, terwijl deze stichting met échte mensen werkt. Een halfuurtje later - helemaal verrijkt aan informatie - mailde ik ze terug; DIT WIL IK DOEN! Ze waren net zo enthousiast als ik en toen begonnen de plannen langzaam vorm te krijgen. In deze blog zal ik je meenemen in mijn zoektocht naar wat ze doen en het evenement en zal ik je meer vertellen over hoe dit betrekking heeft op mij (spoiler: en op jou!), lees je mee?Wat is ALS?

ALS is een verschrikkelijke ziekte van het zenuwstelsel, de signalen van de hersenen komen niet meer aan bij de spieren wat leidt tot uitval. Zelfstandigheid van de patiënten gaat dus omlaag totdat zelfs lopen, praten en uiteindelijk ademhalen niet meer mogelijk is. In Nederland zijn er zo'n 1500 patiënten met ALS en elk jaar komen daar 500 nieuwe gevallen bij, maar overleden er ook 500. De oorzaak is onbekend en ook is er geen medicijn, omdat de populatie in Nederland relatief klein is, wordt er vanuit de overheid het minimale gesubsidieerd.


Klik hier voor de website en meer informatieHOLLAND4ALS en Stichting Zoalsjan

Stichting ALS Nederland is campagne aan het voeren voor donaties voor het doen naar onderzoek. Op de lange termijn geweldig en precies wat we nodig hebben, maar voor al die 1500 patiënten die er nu zijn is het niet de oplossing. De gemiddelde leeftijdsverwachting van een patiënt na de diagnose is 3-5 jaar, en dat is snel, dat is echt ongelofelijk snel. Behalve dat dit impact heeft op de patiënt zelf, is ook de omgeving daar natuurlijk constant mee bezig. Stichting Zoalsjan zamelt geld in voor deze patiënten, zodat de kwaliteit van leven van de patiënten omhoog gaat en zij kunnen worden voorzien van de juiste zorg en hulpmiddelen. Holland4ALS organiseert sportieve evenementen om geld in te zamelen voor Stichting zoalsjan, waaronder dus deze quadrathlon.


Wat is een quadrathlon?

Op 21 juni 2020 ga ik een quadrathlon doen, een quadrathlon is een soort triatlon maar dan met kanoën. Je begint met kanoën, vervolgens ga je zwemmen, dan stap je op de fiets en als klapper op de vuurpijl mag je gaan hardlopen. Wat een vette, maar mega zware uitdaging, dit MOET IK GEWOON OOIT EENS GEDAAN HEBBEN!Hoe kan jij ook mee lopen?

En het leuke is nu, jij kan ook meedoen! Je kan in mijn team meelopen, of je kan je eigen team opzetten of je kan meedoen als individu. Als je dan mee wilt gaan doen kan je zelf kiezen welke afstand (ook als je bij ons in het team komt!) en welke sport! Dus je kan ook kiezen om alleen hard te lopen, of alleen de fietsen. Als je één onderdeel kiest om aan mee te doen dan leg je de ronde dus 1,2,3 of 4x af! Hieronder zie je de afstanden nog eens. Via mijn instagram mag ik een ticket verloten om in mijn team mee te rennen! Je kan meedoen van vrijdag 31-01 t/m woensdag 5-02, donderdag 6 wordt de winnaar bekend gemaakt! Houdt mijn instagram dus even goed in de gaten!

Niet iedereen kan winnen, maar je kan je ook gewoon zelf inschrijven!


Hoe schrijf je je dan vervolgens in:

1) je gaat naar https://holland4als.zoalsjan.nl.

2) dan klik je op: ik doe mee.

3) daar kan je kiezen of je individueel mee doet, in een bestaand team gaat (team life of maart bijvoorbeeld!) of je eigen team opzet.

4) vervolgens kies je welke afstand je wilt gaan doen en welke sport.

5) dan schrijf je je in!


Easy peasy toch!


In team Life of Maart loop ik samen met mijn lieve Gastbloggers Esther, Roos en Lieve. Hoe meer zielen hoe meer vreugd, join us!


Hoe kan jij mij steunen?

Als je zelf niet zo'n zin hebt om mee te doen, om welke reden dan ook of als je niet kan op 21 juni dan kan je mij altijd nog sponsoren!


Via deze link kan jij een zelfgekozen bedrag sponsoren: https://holland4als.zoalsjan.nl/team/team-lifeofmaart/doneren


Je bent natuurlijk ook van harte uitgenodigd om te komen kijken en aan te moedigen!


Het evenement vindt plaats op het outdoor-eiland Eiland van Maurik in de Betuwe. Al je collega's, vrienden en familieleden kunnen je hier aanmoedigen, terwijl je jouw spierkracht inzet voor het goede doel. Het wordt een compleet festival inclusief foodtrucks, gezellige barretjes, entertainment en activiteiten voor jong en oud!

Ik kom in Actie, jij ook?

Het maakt niet uit in welke vorm, het delen van deze actie, zelf meelopen, doneren of vertellen aan je ouders en vrienden over deze actie. Het doel is om zoveel mogelijk mensen te laten weten van deze actie, de stichting en natuurlijk de patiënten. Samen vechten wij door voor de mensen die het niet meer kunnen, doe jij ook mee?


Ik heb er in elk geval heel veel zin in en stay tuned voor meer updates over deze mega vette sportieve uitdaging!


Liefs,

Maartje© 2020 Life Of Maart