Ik heb het geflikt, en ik heb geen idee hoe!?

Oh.my.god.

I did it.

Niet verwacht.

Dit voelde goed!!

De laatste 100m zette ik een sprint in, ik had over en ik wilde alle secondes die er nog af te snoepen waren eraf snoepen. Ik rende, ik werd niet moe, ik sprintte, over de finish.

1 uur, 41 minuten en nog een aantal seconde denk ik.

0 – 1 kilometer

Ik startte redelijk vooraan waardoor ik 20 seconde nadat de klok was gestart de startlijn passeerde. Het tempo lag hoog, te hoog eigenlijk. De eerste kilometer liep ik in 4’38”.

1-10 kilometer

Oké oké, tempo ligt nog steeds hoog. Benen voelen goed. Wind is wel vervelend maar er zijn genoeg ‘groepjes’ waar ik even achteraan kan hobbelen om zo een beetje uit de win te lopen. Mijn tempo was ongeveer 4:45 – het lopen ging steady. Mijn muziek stond zo hard dat ik mezelf niet hoorde ademen en niet echt iets mee kreeg van wat er om mee heen gebeurde. Maar ik kon lekker gewoon gaan, verstand op nul zoals mijn plan al was.

10 – 12 kilometer

Ik voelde iets van een blaar, aan de achterkant van mijn rechter voet. “Niet aan denken gewoon door karren, blaren krijg je toch wel”. Dus ik liep door. Er was een drankenpost, dus ik probeer te rennen en te drinken. Dat ging uiteraard fout. Ik besloot 10 seconde rust te nemen en te drinken. Bleek ik een of andere lauwe thee gepakt te hebben. Zonder suiker. Oké, hopen dat alsnog werkt, want lekker was het in elk geval niet 😋

12 – 15 kilometer De wind was gedraaid, soms kreeg ik zelfs af en toe een duwtje in mijn rug. Ik had het wel zwaar even, maar die kleine zetjes, duwtjes van achter voelde goed. Het was net alsof de wind mij aanmoedigde: “lekker lopen, het gaat goed” & “het is JOU race en JIJ ben goed bezig”. Zo liep ik rustig door.


20,5 – 21,1 kilometer Wind tegen, maar mijn benen waren sterker. Ik was zo dicht bij. Ik liep zo goed! Een PR zat er zeker weten in, niks kon mij meer tegenhouden! Mijn tempo ging stiekem steeds iets omhoog. En hoe harder de wind ging waaien, hoe harder ik terug duwde. De laatste bocht, nog 100m. Chris stond daar, riep mijn naam en ik dacht: “Nu. Gaan!” Mijn eindsprint startte en ik vloog! Ik had het in me, ik had over!

ik wilde alle secondes die er nog af te snoepen waren eraf snoepen.

Ik rende, ik werd niet moe, ik sprintte, over de finish.

1 uur, 41 minuten en nog een aantal seconde denk ik.

Wauw. Wat een race! Ik ga nog even lekker nagenieten en vooral heel veel niks doen! 😊 met, uiteraard, de beentjes omhoog.

Liefs,

Maartje

Bekijk hier al mijn statistieken

#linsschotenloop #Hardlopen #genieten #running #duurloop #211km #gezondereceptjes #training #december #snelheid #asics #blog #raceverslag #halvemarathon #rennen

© 2020 Life Of Maart