In dromenland vlieg ik de hele wereld over

Op vakantie gaan vind ik heerlijk, afgelopen zomer heb ik het 'reizen' echt ontdekt en ik heb besloten dat ik DE HELE WERELD wil gaan zien! Grote dromen natuurlijk, maar het heeft natuurlijk geen haast. In de tussentijd blijf ik lekker dromen onder mijn nieuwe canvas wereld kaart die ik boven mijn bed heb hangen.

"Elk van deze materialen heeft een eigen karakter. Glas is bijvoorbeeld modern en strak, terwijl een houten wereldkaart een landelijke uitstraling heeft. Een wereldkaart op aluminium is daarentegen industrieel.

Ik heb deze canvas kaart nu boven mijn bed hangen, deze kleur is echt prachtig (zee blauw/groen) en match bij licht grijze dekbedovertrek ;-). Een wereldkaart blijft mij altijd wel fascineren, als ik er naar kijk gebeuren er twee dingen in mijn hoofd:

1. "Whoo! Weet je nog toen daar!" - alle mooie herinneringen komen terug.

2. "Daar wil ik nog eens naar toe!" - de kleinste eilandjes, de grote steden, ik bereid me vast mentaal voor mocht ik ooit eens op die plek komen!


Ze hebben allemaal verschillende materialen waar de wereldkaart op afgedrukt kan worden. Denk bijvoorbeeld aan een foto op hout, tuinposter, aluminium of glas. Elk van deze materialen heeft een eigen karakter. Glas is bijvoorbeeld modern en strak, terwijl een houten wereldkaart een landelijke uitstraling heeft. Een wereldkaart op aluminium is daarentegen industrieel. Elk materiaal heeft zijn eigen betekenis en zo past een wereldkaart eigenlijk in elk huis!


Er zijn veel verschillende soorten designs waar je uit kan kiezen. Ik heb een hele duidelijke met afbakeningen tussen de landen, oceanen en continenten. Maar je hebt heel veel opties, zoals een historische wereldkaart. Deze kaart heeft een uniek vintage uiterlijk. Ben je creatief en vind je het niet erg om een alternatieve of abstracte manier van de wereld te zien, dan heb je ook een kaart met stippenpatroon of een waterverf wereldkaart bijvoorbeeld. Het om het ontwerp, niet om de informatie het is eigenlijk gewoon kunst!

Liefs, Maartje© 2020 Life Of Maart