Kickstart koffie havermoutje!

Heb je dat ook wel eens, dat je opstaat en eigenlijk denkt; “was ik gisteravond maar ietsje eerder naar bed gegaan”. Nou ik zal je vertellen, dat heb ik soms ietsje pietsje te vaak. Zit ik dan aan mijn ontbijt, ogen half dicht, me mentaal voor te bereiden op de dag en wat er verder nog komen gaat.

Nou daar komt dan vanaf nu verandering want ik heb echt het allerbeste ‘word wakker’ ontbijtje in elkaar geflanst. En lekker dat hij is; ik maak hem echt voor iedereen die hier over de vloer komt! Eigenlijk is het super simpel, onwijs smeuïg en hartstikke gezond! Daarnaast vind ik het ook echt een toppertje voor als je gaat sporten, want je krijgt er genoeg energie van!

Ingrediënten:

  1. 70gr havermout (ik heb een voorkeur voor de Smaakt havermout)

  2. 240ml sojamelk

  3. 1 banaan

  4. 1 kopje espresso

  5. 1 blokje pure chocolade

  6. Handje kokosvlokken

Bereiding: doe de havermout samen met de sojamelk in een kommetje en zet dit voor ongeveer 02:50 minuten in de magnetron (ik heb een lichte voorkeur voor de magnetron omdat ik de substantie lekkerder vind dan in een pannetje, maar uiteraard kan je het ook in een pannetje klaar maken). Let goed op dat de havermout niet overloopt in de magnetron! Snijdt ondertussen de banaan in kleine stukjes, rasp de chocolade fijn en zet alvast een kopje espresso klaar. Haal de havermout uit de magnetron en roer het even goed door elkaar. Doe vervolgens het kopje espresso bij de havermout en top het af met het banaantje, de kokosvlokken en de chocolade, daarna is het een kwestie van ultiem genieten!

Als je het receptje hebt gemaakt, vind ik dat heel leuk om te zien! Tag mij (@bylulumay) & @gezondereceptjes er dan ook zeker in of gebruik de hashtag #gezondereceptjes !

Liefs,

Lulu ♥️

#ontbijt #gezond #vega #genieten #receptjes #banaan #Lulumay #gezondereceptjes #havermout #vegan #vegetarisch #kokos

© 2020 Life Of Maart