Kokos-bananenbrood zonder ei!

Het is al weer veel te lang geleden dat ik een bananenbrood had gebakken, dus toen ik gister bij mijn ouders kwam was het eerste wat ik deed de bananen verstoppen zodat niemand anders die meer kon pakken šŸ˜‰ Ik besloot te gaan werken met alles wat we in huis hadden, aangezien de koelkast hier altijd (in tegenstelling tot mijn studentenhuisje) gevuld is moest dat vast en zeker wel goed gaan komen. En ja hoor, ik vond genoeg ingrediĆ«nten om een heerlijk gezond broodje te bakken.

Normaal gebruik ik eigenlijk altijd ei in mijn bananenbroden, alleen die hadden we niet in huis dus ging ik opzoek naar iets van een vervanger; chia zaadjes en eiwitpoeder moest het werk van het ei gaan vervangen. En dat is gelukt! Ik vind het zelf eigenlijk altijd nog wel spannend als ik een broodje in de oven zet, het blijft een verassing hoe die eruit komt namelijk, hah! Maar dit pareltje is, al zeg ik het zelf, echt verassend goed gelukt!

Ingrediƫnten

  1. 3 bananen

  2. 200mL kokosmelk (die dikke variant, laat hem van te voren een nachtje in de koelkast staan)

  3. 1 scoop (25g) eiwitpoeder

  4. 100g speltmeel

  5. 30g cranberryā€™s

  6. 50g ongezouten ongebrande noten

  7. 1 el honing

  8. 10g chia zaadjes

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd ƩƩn van de bananen in de lengte door vieren, bewaar 2 plakken voor bovenop het brood en doe de overige bananen in de keukenmachine. Voeg ook de kokosmelk, het eiwitpoeder en het speltmeel toe. Mix tot het een glad beslag is. Doe het in een kom en roer de overige ingrediƫnten erdoorheen. Bekleed de cakevorm met een bakpapiertje en giet het mengsel erin. Leg als laatste de bananenplakken bovenop het brood. Zet hem nu voor 40-50 minuten in de oven, houdt het zelf goed in de gaten want elke oven is anders!

Happy cooking! Heb jij dit receptje gemaakt, deel je foto dan met #gezondereceptjes of tag mij in de foto.

Liefs,

Maartje

#bananenbrood #ontbijt #gezond #banaan #onthego #gezondereceptjes #gezondereceptjes #snack #food #vegetarisch #Receptje #gezondehapjes #kokos #eiwitrijk

© 2020 Life Of Maart