Kruidig en rijkgevuld courgettebrood!

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar de wortelcakejes, taartjes, muffins en ga zo maar door schieten mij om de oren. Hartstikke begrijpelijk want ik ben net zo verlaafd! Maar omdat ik geen wortels in huis had, moest ik toch echt wat anders verzinnen. Wel vond ik nog een courgette, ergens verstopt in een groentelaatje.

Dus zie ik; het courgettebroodje! Ik geef toe, ik wist niet zo goed welke titel ik hierbij moest bedenken, want ja het zit eigenlijk in een cakevorm, de courgette proef je stiekem helemaal niet en het is ietsje kleiner dan een broodje. Maar hij is wel echt enorm lekker!! Zo krijg je direct groente binnen en vult het broodje zeker tegen de stevige trek. Daarnaast is hij erg kruidig en toepasselijk voor bij een kopje thee!

Ingrediënten:

 1. 150g havermout

 2. 100g amandelmeel

 3. 250g courgette

 4. 1 (rijpe)banaan

 5. 100ml kokosmelk

 6. 1 flax egg (1,5 eetlepel lijnzaad + 3 eetlepels water)

 7. 16g bakpoeder

 8. 65 gram walnoten

 9. 1 et gesmolten kokosolie

 10. 2 tl kaneel

 11. 2 tl koek & speculaaskruiden

 12. Snufje zout

Bereiding: verwarm de oven voor op 180 graden en vet de cakevorm alvast in met wat kokosolie. Prak de banaan en rasp de courgette in een kom. Voeg het flax egg, de kokosmelk en de kokosolie toe en meng het goed door elkaar. Hak de walnoten grof en voeg deze daarna samen met de havermout, de amandelmeel, 8 gram bakpoeder en de kruiden toe. Doe het mengsel in de cakevorm en zet hem op de onderste tree van de oven. Doe het brood voor 65 minuten in de oven en laat het daarna goed afkoelen voordat je het aansnijd. Eet het broodje samen met wat kokosyoghurt of sojayoghurt en geniet!

Als je het receptje hebt gemaakt, vind ik dat heel leuk om te zien! Tag mij (@bylulumay) & @gezondereceptjes er dan ook zeker in of gebruik de hashtag #gezondereceptjes !

Liefs,

Lulu ♥️

#gezond #onthego #snack #vegan #noten #groente

© 2020 Life Of Maart