Mega knapperige vegan wafels!

Ik vond het maar weer eens heel hoog tijd worden voor een zomers receptje die je eigenlijk voor vrijwel alles kan gebruiken! Denk aan; ontbijt, lunch (misschien zelfs avondeten), dessert of snackje! Ik heb het natuurlijk over wafels!

Want oh oh oh wat vind ik wafels lekker zeg! Ik weet dat er eigenlijk twee soorten mensen zijn; de wafellovers of de pancakelovers. Als ik dan écht zou moeten kiezen, dan worden het toch absoluut wafels voor mij; super knapperig van buiten en lekker luchtig van binnen. Absoluut niet mierzoet, maar wel vol van smaak! Ik houd er toch van. Vaak maak ik dit receptje klaar als een toetje in de avond, afgetopt met zomerfruit en wat kokosyoghurt; wat wil je nog meer! Echter wist ik helemaal niet dat ik dit receptje nog nooit met jullie gedeeld had; iets uit de oude doos voor mij, maar iets nieuws voor jullie. Ik zou zeggen; ga ze maken, voor je vrienden, familie, buren en iedereen die je kent. Geloof mij; je zult geliefd worden!

Ingrediënten:

  1. 80gr tarwebloem

  2. 55gr havermout

  3. 10gr bakpoeder

  4. 100ml rijstemelk

  5. Snufje kaneel

  6. 1el hennepzaad

  7. Kokosolie om in te vetten

  8. Eventueel 1el ahornsiroop

Bereiding: verwarm de wafelijzer voor en vet hem in met wat kokosolie. Doe de havermout, tarwebloem, bakpoeder, kaneel, hennepzaad in een grote kom en mix de rijstemelk hier door heen. Roer dit heel goed door totdat er geen klontjes meer overblijven. Giet het vervolgens in de wafelijzer en laat ze bakken voor ongeveer 15 minuutjes. Waarschijnlijk is de ene wafelijzer de ander niet, dus blijf er goed bij! Top ze af met wat frambozen, blauwe bessen, kokosvlokken, hennepzaad en wat kokosyoghurt en geniet vervolgens van dit heerlijke moment!

Als je het receptje hebt gemaakt, vind ik dat heel leuk om te zien! Tag @bylulumay & @gezondereceptjes er dan ook zeker in of gebruik de hashtag #gezondereceptjes !

Liefs,

Lulu ♥️

#ontbijt #gezond #fruit #vega #genieten #Lulumay #gezondereceptjes #havermout #snack #zomer #vegan #vegetarisch #makkelijk #Receptje #kokos

© 2020 Life Of Maart