Mermaid-bowl

Een nieuwe trend: de mermaid bowl. Ik ben fan! De prachtige kleur van deze bowl is lekker zomers en ontzettend cool – letterlijk en figuurlijk! Een smoothiebowl gemaakt met algen, chlorella of spirulina klinkt niet echt heel aantrekkelijk maar het tegenovergestelde is waar! Deze ‘middeltjes’ zijn juist super gezond!

Don’t chase rainbows, eat them!

Ik gebruikte spirulina in mijn mermaid bowl omdat ik dat thuis nog had, maar ook omdat er ontzettend veel gezondheidsvoordelen aan zitten! Spirulina is een blauwgroene zoutwateralg – vandaar ook de kleur – dat groeit in mineraalrijke meren. Het is een van de grootste bronnen van eiwitten, het gehalte aan eiwitten is namelijk zo’n 65%! Doordat spirulina bladgroen bevat heeft het een ontgiftende werking. Maar dat is niet het enige, spirulina is een bron van zo ongeveer alles wat de mens nodig heeft. Het bevat verschillende vitaminen en mineralen die – vooral vrouwen – ontzettend hard nodig hebben, denk aan ijzer, magnesium en calcium.

De kleur van deze bowl is dus te danken aan de spirulina en dan met name het stofje: fycocyanine. Dit is een antioxidant die het immuunsysteem stimuleert, bovendien is het door de ontgiftende werking een ontzettend goede allergieën remmer. Heb je hooikoorts? Dan is dit misschien wel de oplossing! Oké, genoeg gekletst, we gaan aan de slag met dit wondermiddeltje!

Gram for gram, spiraling could be the most nutritious and well-rounded food on the planet, which stores almost indefinitely – Gabriel Cousens

Wat heb je nodig?

  1. 1 el spirulina

  2. 300g griekse yoghurt

  3. 1 scoop whey vanille (voor de romigheid)

  4. verschillende toppings (ik koos voor: nectarine, blauwe bessen, granola, citroen, chia zaad, lijnzaad & honing)

Bereiding: Meng in een kom de yoghurt, spirulina en whey tot een romig mengsel. Versier nu met verschillend fruit, granola en andere superfoods! Nu nog even een fotootje maken, want deze bowl is gegarandeerd insta-waardig 🙂 Ejoy!

Liefs, Maartje ♥

Lees ook: bananen-choco ijsjes!

#alg #mermaidbowl #ontbijt #whey #gezond #griekseyoghurt #superfoods #spirulina #smoothie #smoothiebowl #vegan #bowl #superfood #eiwitrijk

© 2020 Life Of Maart