Muesli-bananenbrood muffins

Muffins zijn super chill, je kan ze overal mee naar toe nemen en ze happen zo lekker af ;-), Eigenlijk is deze variant het een beetje hetzelfde qua ingrediënten en bereiding als een bananenbrood, maar in plaats van in een cake vorm giet je het beslag in een muffinvormpje! Super cute & instagramworthy als je het mij vraagt!


De ingrediënten die ik heb gekozen zijn bewust beperkt gebleven, geen gekke of bijzondere nergens-te-vinden ingrediënten. De basis: ei, banaan, (spelt)meel en muesli. Dit is een goede basis voor een lunch, ontbijt of snack. Ei zorgt voor de eiwitten en vetten, banaan levert koolhydraten en vitamines en mineralen, het speltmeel levert ook ontzettend veel mineralen en vitaminen B3!
Ingrediënten (voor 9 cupcakes)

  • 2 bananen

  • 2 eieren

  • 100g (spelt)meel

Topping: 9 theelepels muesliBereiding: verwarm de oven voor op 180 graden. Doe alle ingredidienten in de blender en mix tot een glad beslag. Heb je geen blender? Prak dan de banaan met een vorm en roer daarna het ei erdoorheen. Voeg daarna geleidelijk het meel toe en blijf goed roeren tot het een goed pakkend beslag is. Schenk het beslag in de vormpjes en bestrooi met muesli. Zet voor 20-30 minuutjes in de voorverwarmde oven. Klaar? Serveer warm met eventueel wat honing of notenpasta!
© 2020 Life Of Maart