No-bake cashewtaartjes met een cacao-crunc bodem

Mijn doel deze zomer was om een taart te maken. En niet zomaar een taart, ik wilde een gezond, fel gekleurde en originele taart maken. Ik zocht iets wat wel stevig was, goed vult maar verrukkelijk is. Zowel voor de ogen als voor de maag ;-) Met wat inspiratie op instagram van andere foodbloggers en met de ingrediënten die ik nog in mijn keukenkastje had staan ging ik aan de slag!


Als eerst de bodem, ik wilde iets met amandelen en kokosboter, dus deed er gewelde dadels bij en hoopte dat het een goede bodem werd. Eerst te droog; plantaardige melk erbij; te nat. In de oven. Slecht idee. Oké, nieuw plan! Eerst ga ik wel even met de vulling aan de slag. Het was de bedoeling om een bodem te maken en daarop een soort kwarktaart idee, maar dan zonder kwark, snap je? En ik wilde een coole kleur. Blauwe spirulina, die moest zijn werk gaan doen vandaag.
Ik had gisteravond al zo'n 300g cashewnoten geweld zodat ze in de blender makkelijk tot een beslag vermalen konden worden. Zo gezegd zo gedaan, het was een mooi cashewmengsel, maar dat smaakte natuurlijk helemaal nergens naar! Naaja, behalve naar cashewnoten dan. Eerst de spirulina erbij - BEST WEL VEEL - en dan was agave siroop zodat het iets zoeter zou worden. Ook deed ik er nog wat sojamelk bij zodat de structuur iets romiger zou worden. Als laatste geheime ingrediënt? Siroop! Haha! Niet te veel, want dat zou de kleur verpesten, maar net genoeg dat het wel iets zoeter werd en net iets vochtiger. Als laatste nog wat kokosolie om te zorgen dat het wel bindt, maar niet in de oven hoeft.


Oké oké, terug naar de bodem, maar de vulling was er in elk geval! Cacao, amandelnoten en uhhh, cashenoten (?), alles ging in de blender, scheutje soja melk erbij. En het begon zowaar ergens op te lijken! Iets uitgeschoten met het cacaopoeder.. Maar ik met een mega chocolade fan, dus boeeeie ;-) Proberend niet te veel op te snoepen drukte ik de gemaalde noten in de vorm. Een goede bodem is zoo lekker. Ik ben zo'n persoon die kwarktaart eet omdat de bodem zo lekker is. Dat wil ik nu ook bereiken. En... ik denk dat het is gelukt!


Oké ik zal jullie niet langer in spanning laten wachten, hier komt het receptje!*


*NOOT: ik heb geen keukenweegschaal, alles is dus op gevoel gedaan + delen van verpakkingen. Niet op het grammetje nauwkeurig dus! Mocht jou bodem te droog zijn, voeg vocht toe. Is de vulling niet mooi egaal of niet zoet genoeg, voeg dan zelf nog wat extra siroop of honing toe! Met vragen mag je mij natuurlijk altijd een berichtje sturen!Ingrediënten

Bodem

  • 2 el cacao

  • 100g amandelnoten

  • 75g cashenoten

  • 2 el kokosolie

  • een scheutje plantaardige melk

Vulling

  • 300g gewelde (een nachtje van te voren in water laten weken) cashewnoten

  • 2 el spirulina

  • 2 el agave siroop

  • een scheutje sojamelk


Bereiding

Doe de gewelde cashewnoten in de blender, samen met de sojamelk. Mix dit tot het romig is. Het kan even duren, het werkt om af en toe de blender even te stoppen en met een vork of lepel de cashewnotenstukjes bij elkaar te lepelen. Als het romig is kan je de overige ingrediënten van de vulling toevoegen. Schep het in een bakje en laat het even staan. Begin nu aan de bodem. Doe alle ingrediënten in de blender en mix het, waarschijnlijk gaat het helemaal niet zo chill. Blijf elke 5 seconde het mengsel husselen met een lepel - en dan zet je de blender natuurlijk wel uit he ;-). Als het goed is wordt het een wat dikker mengsel waar nog genoeg structuur in te zien is. De voorwaarde is dat het plakkerig moet zijn als je het tegen elkaar aan drukt, voeg dus niet te veel melk toe! Als dat is gelukt haal je het uit de blender en druk je het in een vorm, dit kan letterlijk alles zijn. Ik koos voor een soort ovenschaal waar ik bakpapier in deed. Als je alles op de bodem hebt gelegd, druk je het goed aan en verdeel je het evenredig over de ovenschaal. Vervolgens pak je de vulling en giet/schep je het over de bodem heen. Zet de taart nu in de koelkast voor een paar uur, tot die een beetje opgestijfd is. Snijdt vervolgens in partjes en serveer eventueel met wat vers fruit, eetsmakelijk!


Liefs,

Maartje© 2020 Life Of Maart