Pompoen muffin, perfecte snack voor de feestdagen!

Het is weer weekend en dat betekend dat het tijd is voor een nieuw receptje! Ik kreeg een vraag of ik al ideeën had voor ‘kerst-receptjes’, ik moet eerlijk zeggen dat ik dat nog wel een beetje enthousiast vindt. Maar dit receptje kan je wel gebruiken als dessert na het kerstdiner! Voor de mensen die nog niet zo ver zijn heb ik ook een speciale sinterklaasvariant gemaakt, scroll even naar beneden voor de uitgebreidere uitleg! 🙂

Ingrediënten 

Voor 9 muffins

  1. 300g pompoen, gekookt

  2. 150g havermeel

  3. 3 eieren

  4. 50g kokos

  5. 10g chiazaad

  6. 10g sesam zaad

  7. 1 el agave siroop (of honing)

Topping: Griekse yoghurt/kwak, vers fruit, kokos of verse noten.

Bereiding: als de pompoen nog niet gekookt is doe dit dan eerst. Snijd de pompoen in stukjes en kook het 20 minuutjes. Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de pompoen, havermeel en 3 eieren in de blender of keukenmachine en mix tot een gladde substantie. Doe de overige ingrediënten in een kom en hussel dit door elkaar. Doe nu alles bij elkaar in de blender en mix tot een glad beslag. Doe het beslag in de (siliconen) bakvormpjes en zet voor 15-20 minuutjes in de voorverwarmde oven. Klaar? Laat ze even afkoelen, top daarna met yoghurt en versier met fruit en andere toppings naar wens, eetsmakelijk!

You Tube

Ik heb dit receptje ook gefilmd! Bekijk dus snel hieronder het filmpje waarin ik deze muffins bak én ik geef je een kijkje in mijn fotoshoot die al mijn baksels ondergaan 😉


Sinterklaas-special!

Jaja, het is nu echt bijna pakjes avond en dat betekend dat de sfeer er goed in zit. Wil jij iedereen op pakjes avond verassen met deze heerlijke snack? Voeg dan wat kaneel toe aan het beslag en kruimel een handje pepernoten en voeg deze als laatst toe aan het beslag! Ik wed dat jij indruk maakt met dit heerlijke herfstige en feestelijke receptje!

Liefs, Maartje ♥

#ei #gezond #griekseyoghurt #muffin #youtube #gezondereceptjes #agavesiroop #sinterklaas #pompoen #snack #Receptje #gezondehapjes #kokos #kerst

© 2020 Life Of Maart