Race verslag Egmond halve marathon

De voorbereidingen voor deze halve was goed, naar niet parcours gerelateerd en dan kwam ik al in de eerste kilometers achter!

0-1 kilometer

We begonnen op de boulevard. In allemaal verschillende startvakken stonden echt enorm veel mensen, het was zoo druk!

1-8 kilometer

OVER HET GEVREESDE STRAND! De eerste 3km van het strand was nog wel goed te doen, het zand was redelijk hard en doordat er al veel over heen was gelopen was het goed te doen. Het tweede deel, daarentegen, was MUL ZAND!! (Lees: zoekend van links naar rechts voor de beste stukjes strand). En ik ging zoo langzaam, niet echt het idee dat het opschoot en aan alle kanten ingehaald. Zelf haalde ik ook wel wat mensen in, maar dat merk je toch minder dan 😉. Toen, eindelijk, mochten we het strand af..

9 – 12 kilometer

Ik dacht dus dat het zand en het ‘zware’ lopen er nu opzat, maar niets was minder waar! De duinen bestonden uit heuvels, zandpaden en heuvel (had ik dat al gezegd??!). Tsja, deze kilometers vielen flink tegen! Het uitzicht was trouwens wel heel mooi!

13 – 19 kilometer

Ik keek zo nu en dan op M’n telefoon voor de tijd, en ik kon nu wel inschatten wat mijn eindtijd zou zijn – 1u50m daar ging ik voor. Ik kon goed versnellen en tempo aanhouden. Let’s do this!!

20 – finish

Ik rook de finish. Ik voelde dat ik er bijna was. Ik dacht alleen maar: gaaaaan!! Ik kon nog versnellen (lees: ik ging dood maar ik ging door). Mijn finishfoto is ook niet presenteerbaar en die ga ik ook zeker niet met jullie delen 😂 Maaaaaar… het voelde goed & ik heb het gewoon gedaan!

Officiële tijd: 1 uur 48 minuten 43 seconde.

Op naar de volgende race!

Liefs,

Maartje

Bij de finish kwam ik Marit (@fitwithmarit) nog tegen, twee bezweten – proberen te lachende – koppen zijn beter dan één toch?! 😋

#Hardlopen #gezond #Egmondhalvemarathon #jaybird #Egmond #gezondereceptjes #asicsFrontrunner #asics #halvemarathon

© 2020 Life Of Maart