• Lieve Peters

RACEVERSLAG: IFF Warande by Night Universityrun 2019

Wie mij kent, weet dat ik een grote liefde heb voor hardlopen. Toen Maartje mij vroeg of het mij leuk leek om deel te nemen aan de IFF Warande by Night Universityrun 2019, hoefde ik dus ook niet lang na te denken. Ja natuurlijk leek me dat leuk! In deze blog zal ik jullie vertellen hoe ik de run van afgelopen vrijdag heb ervaren en wat deze run zo speciaal maakte!


Een Night Run is altijd net iets anders dan een "normale" hardloopwedstrijd. Vorig jaar heb ik samen met mijn vriend voor het eerst deelgenomen aan een Night Run en dit was een super toffe ervaring. Het gaat voornamelijk om de belevenis en de sfeer van deze avonden; het hele parcours en de deelnemers zelf zijn versierd met gezellige lampjes, overal wordt muziek gemaakt en er hangt een gemoedelijke sfeer. Vaak zijn zulke runs vrij laagdrempelig. Je hoeft er niet weken voor te trainen en zowel jong als oud kunnen deelnemen!Voordat Maartje mij vroeg om deel te nemen aan de IFF Warande By Night Universityrun georganiseerd door BrabantSport, had ik er nog nooit van gehoord. Nu is dat an sich niet zo'n schokkend feit, aangezien ik in Limburg woon en ik pas een dik jaar enthousiast deelneem aan hardloopevenementen. Ieder jaar wordt het Warandeloop weekend op vrijdagavond ingeluid door middel van de Warande by Night. Op de zaterdag en zondag vinden de "serieuzere" hardloopwedstrijden plaats. Denk hierbij aan de masters, de jeugdatleten, de business-run en het Nationaal Crosscircuit. Daarnaast is er ook een wandel en Nordic Walking evenement. Er is dus voor ieder wat wils en het hele weekend staat in het teken van bewegen en gezondheid. Dit kan ik altijd enorm waarderen!


Dit jaar, op 22 november 2019, was het de zesde editie van de Warande By Night. Deze editie was extra speciaal omdat, zoals de naam eigenlijk al verklapt, de run plaatsvond rondom en in (!) de gebouwen van de universiteit van Tilburg. Zelf vond ik dit ontzettend leuk omdat ik jaren geleden ben afgestudeerd aan deze Universiteit en lopen door de gebouwen maakte de run heel afwisselend. Zo moesten we trappen op en af en liepen we door verschillende ruimtes waar zelfs nog studenten aan het studeren waren! Hoe grappig! Daarnaast was de start van de run magisch door vuur en lichten en werd je door de run heen vermaakt met vrolijke live muziek. Kon ik al mijn trainingen maar zo doen ;-).


Na de run, ontving iedereen een mooie medaille en kon je gratis nog wat drinken tijdens de afterparty in de grote tent. Ook dit deel van de avond was heel leuk georganiseerd. Er was een DJ die de muziek draaide die het publiek graag wilde horen. Zo was er een tafel waar je jouw favoriete single (ja echt!) kon uitzoeken en deze werd dan vervolgens gedraaid. Super origineel!
Al met al ben ik enorm dankbaar dat ik mocht deelnemen aan deze speciale editie van de Warande By Night. Ik vond het evenement erg goed georganiseerd en ik ben als Limburger met open armen ontvangen door de Brabantse medewerkers van dit evenement. Iedereen hielp elkaar en het evenement verliep denk ik precies zoals het had moeten lopen. Mijn complimenten voor de organisatie en ik hoop ooit nog eens te mogen deelnemen!


Veel liefs,

Lieve


Deze blog is geschreven door Lieve, zij is gastblogger voor 'Life of Maart' en zal elke maand een blog delen over gezondheid (mentaal en fysiek), relaties, en de psyche en het gedrag van mensen! Lees hier meer over Lieve


Alle blogs van Lieve

Het belang van dankbaarheid

Body positivity; werkt het echt zo positief als we denken?

RACEVERSLAG: IFF Warande by Night Universityrun 2019

© 2020 Life Of Maart