REVIEW: Conscious Hotel Westerpark, Amsterdam

Eind vorige maand mocht ik komen overnachten in het Conscious Hotel Westerpark in Amsterdam, ZO COOL! Ik denk dat de droom van elke blogger is dat ze ergens mag komen overnachten, binnen of buitenland I don't care, dit was gewoon echt even een hoogtepuntje! Maar ik werd natuurlijk niet zomaar uitgenodigd, ik mocht gaan slapen en lunchen in dit DUURZAME hotel en daar vervolgens een mening over geven. En dat is precies wat ik in deze blog ga doen. Eerst een factsheet over het concept: Conscious Hotels en daarna over hoe ik het heb ervaren en of je verschil merkt met een 'normaal'/niet-duurzaam hotel.

"Duurzaamheid toevoegen, zonder dat het ten koste gaat van de kwaliteit. Ieder hotel heeft zijn eigen unieke design en verhaal."

De facts

 • Gerecycled meubilair

 • Water besparende douches

"Door middel van waterbesparende douchekoppen die luchtdruk meesturen met het water. Ook de kraan van de wastafel heeft een waterbesparend systeem. Dankzij deze methodes besparen we 35% water in de douche en 50% bij de wastafel. Er wordt gebruikt gemaakt van WKO-opslag om het water te verwarmen."

 • In het restaurant is ALLES biologisch en veel duurzame/unieke merken, bovendien wordt er veelal met lokale ondernemers samengewerkt waardoor de transport minimaal is!

 • Er wordt gewerkt met seizoensgebonden gerechten, lekker lokaal en super conscious!

 • Alle materialen in de hotels zijn gerecycled, tweedehands of gemaakt van duurzame materialen

 • FSC, PEFC certificaten: er wordt alleen hout gebruikt van goed beheerde bossen

 • Cradle-to-cradle vloerbedekking en gietvloeren

 • Cradle-to-cradle bedden van Royal Dutch Auping bedden - DIE LIGGEN SUPER LEKKER, serieus zacht!

 • Biologische linnen en de dekbedden en kussens van Yumeko met Responsible Down Standard (RDS)

 • Werken samen met de duurzaamste wasserij van Nederland: Van Der Kleij

"Linnen en handdoeken zijn circulair, dat betekent dat oude handdoeken en lakens gerecycled worden. Ze zijn zowel biologisch (GOTS) als Fairtrade gecertificeerd. Ook hergebruiken ze water in hun wasserette" - Van Der Kleij.

 • Duurzame schoonmaakmiddelen zonder chemicaliën

 • Er wordt gebruik gemaakt van biologische zeep met Natrue label. Zo voorkomen we het gebruik van de kleine plastic wegwerpflesjes. - DIT VIND IK ECHT MEGA GOED!!!

 • Pure Energie is onze energieleverancier. Zij verkrijgen energie van Nederlandse windmolens. Conscious Hotel Westerpark is zelfs 100% elektrisch.

"Conscious Hotel Westerpark heeft een warmte-koude-opslag (WKO) in de grond.

Dit systeem bestaat uit twee compartimenten waarin ’s winters koude lucht wordt opgeslagen om het hotel in de zomer te koelen, en andersom."


Mijn ervaring

We werden verwelkomd door een vriendelijke jongen met een iPad, een super handig en makkelijk incheck systeem waar we doorheen werden geleidt. Na 5 minuten waren we ingecheckt en liepen we met onze pas naar de kamer. Twee deuren door en toen waren we daar, nummer 41. Het was een prachtige ruime kamer met hoge plafons en een verzorgde moderne badkamer. Alles was strak, zag er kwalitatief super goed uit en had een moderne maar toch chique uitstraling. Ik moet heel eerlijk toegeven dat ik niet in veel hotels heb overnacht (niet in deze klasse), maar ik was echt onder de indruk!

Groot Queen-size bed - lekker licht en mega zacht!

Welkomspakketje; en je hoeft hier niet (!) extra voor te betalen!

Heerlijk zitje naast een groot raam waar je uitzicht hebt op het Westerpark.

We mochten lunchen bij Bar Kantoor, het restaurant wat bij het Hotel hoort. We kregen een heerlijke uitgebreide brunch met o.a. quinoa salade, fruit salade, croissantjes en avocado toast!


Kom maar door met al die lekkere hapjes!

We gingen daarna Amsterdam in - loopafstand, als je van wandelen houdt ;-). Heerlijke dag gehad, echt even toerist gespeeld. Dat is toch heerlijk af en toe ! Daarna lekker terug naar het hotel (ondertussen blaren gelopen omdat ik dacht dat ik wel zonder sokken in mijn All Stars kon..) en met de Hand Cooked Chips lekker nog een filmpje gekeken in bed. De volgende ochtend mochten we aanschuiven aan het ontbijt, en alleen de ontbijtzaal al... Oh my Gosh! Prachtig! Hoog, licht, heel fijn buffet (veel vega(n)!!) en heerlijke zachte stoelen. Een beetje industrieel, maar wel huiselijk.


Drie keer raden waar het buffet was.. ;-)

Ik koos voor twee speltboterhammen met pindakaas + komkommer en scrambled egg + champignons

En toen was het tijd om de spullen te pakken en weer naar huis te gaan. Het was een heerlijke ervaring en ik kan het zeker iedereen aanraden om eens een kijkje te gaan nemen bij dit hotel! Wij hebben genoten! Stiekem merkte je helemaal niet zoveel van de 'duurzaamheid', het was gewoon een super mooi hotel op een heerlijk plekje met - dat dan weer wel - alleen maar bijzonder lekkere (gezonde) biologische producten. Een colaatje bestellen zat er niet in, wel kon je een home made ice tea krijgen! Ik zou hier zeker nog eens een nachtje willen blijven slapen!


Liefs,

Maartje


© 2020 Life Of Maart