Review Garmin forerunner 645 Music

Bijgewerkt: 10 sep 2019

Vorige week werd ik verrast met een heel leuk pakketje van Garmin Nederland; de forerunner 645 Music! Ik was super enthousiast dus ik ging die zelfde avond nog voor een interval training, haha! Gelukkig had ik hiervoor een Garmin forerunner 220 (mocht ik lenen van Petra, wat een lieverdje hé!) dus ik wist al een beetje hoe die werkte. Met de nadruk op: een beetje.

Voor de mensen die nog nooit een Garmin hebben gehad zal ik eerst even kort alle knopjes toelichten, het zijn er maar 5, maar toch wel even handig om te weten!

Afbeelding 1: knoppen op het horloge


  1. start/stop knop (deze knop gebruik je ook als ‘OK’ om iets te selecteren). Hiermee kom je vanaf het begin scherm in de ‘sport-modus’ en kun je een activiteit starten en stoppen.

  2. het licht-knopje, hiermee kan het het scherm verlichten (gaat automatisch in donkere stand om zo energie te besparen). Als je deze knop langer ingedrukt houdt komt er een menuutje (zie afbeelding 2) met verschillende opties zoals: synchroniseren, power-off, timer, stopwatch, wallet, lock-keys, niet-storen en connecten met telefoon.

  3.  Het omhoog-scroll-knopje, hiermee scroll je in de verschillende menu’s omhoog. houd je dit knopje langer ingedrukt dan krijg je instellingen van het horloge te zien zoals: watch face (display met tijd), alarm clock, geschiedenis en instellingen te zien.

  4. Het omlaag-scroll-knopje, precies hetzelfde als het omhoog-scroll-knopje maar dan omlaag 😉 Als je dit knopje langer ingedrukt houdt kom je bij de muziek uit (een van de vele manieren, haha!) Je kan hier ‘muziek beheren (manage), verbinden met je telefoon en gewoon op het ‘play’ knopje drukken om muziek te luisteren.

  5. En dan is het laatste knopje om terug te gaan, is de cirkel weer rond! Ook kan je hier tijdens een activiteit de rondes mee ‘bliepen’, super handig als je bijvoorbeeld kleine sprintjes wilt trekken en wilt tracken (hihi) hoe snel je gaat!

Afbeelding 2: algemeen menuutje


Handje dingen om te weten

Als je vanaf het beginscherm naar beneden scrolt dan kom je achtereenvolgens tegen: hartslag, trainingsstatus, laatste activiteit, aantal stappen, muziek, het weer (ook niet onbelangrijk), aantal calorieën (actief en in rust) en het aantal actieve minuten per week. Bij elk onderdeel kun je door op de ‘start’ knop (zie afbeelding 1) te drukken een extra uitbreiding zien. Dit kan of een week overzichtje zijn of verschillende uitbreidingen. Bovendien zijn deze onderdelen zelf aan te passen met de mobiele app (meer hierover volgt in het volgende kopje) dus kun je zo bepalen wat jij belangrijk vindt om snel te kunnen zien.

Verder is natuurlijk een hele belangrijke specificatie: DE MUZIEK! Er kunnen zo’n 500 (!) nummers op dit kleine apparaatje en dat betekend dat jij tijdens een run helemaal geen telefoon meer mee hoeft, en dat is soms best wel lekker! Hooguit voor een fotootje misschien, maar dat kan je toch beter ná je run doen.

Je kan er dus zelf muziek opzetten met Garmin Exoress (van internet te downloaden) via je computer, het nadeel is wel dat je dus de muziek op je computer moet hebben staan en spotify telt dan dus niet 😉 Maar gelukkig is daar ook een oplossing voor bedacht, je kan namelijk ook gewoon als je mobiel aan je horloge is gekoppeld de muziek vanaf je telefoon luisteren (zie afbeelding 10, horloge). Dan moet je je telefoon dus wel meenemen, maar het voordeel hiervan is dat je liedjes kan doorspoelen, het volume kan aanpassen en het liedje op pauze kan zetten via je horloge (dat kan dus gewoon met bezweette handjes! Zie afbeelding 11). Als je oortjes met bluetooth hebt kun je die met je horloge verbinden, heb je dat niet; dan speelt die gewoon op je telefoon af maar is die wel bestuurbaar vanaf je horloge!

Afbeelding 7: muziek 


Garmin connect app

De Garmin connect app is een app die bij elk willekeurig Garmin horloge werkt. Persoonlijk vind ik het een hele mooie overzichtelijke app met ontzettend veel specificaties. Ja, dit kunnen soms best wel veel cijfertjes zijn maar als je het snapt wordt je er wel een stuk slimmer van en krijg je een goed inzicht in de net voltooide activiteit.

Als je op de start-knop druk (zie afbeelding 1) dan kom je (in mijn geval – is ook standaard, maar kan je dus veranderen) bij ‘run’ uit (zie afbeelding 8, horloge), druk je dan nog een keer op de start-knop kom je bij het menuutje om te gaan rennen (als je nu op de omlaagscroll-knop drukt (zie afbeelding 1) kun je kiezen welke sport je wilt doen), druk nog een keer op start op de run te starten (zie afbeelding 9, horloge).

Afbeelding 8: run


Als de activiteit voltooid is (in mijn geval vaak rennen hah!) kun je hem heel makkelijk synchroniseren (zie afbeelding 2) maar eigenlijk als je wifi en bluetooth aan hebt synchroniseert die vanzelf en dan krijg je en mooi overzichtje van je dag te zien (zie afbeelding 10, telefoon). Vervolgens kan je activiteiten bekijken en verschillende statistieken zien (afbeelding 9, telefoon). Hier ga ik niet verder op in, gewoon lekker alles zelf bekijken, het wijst zich vanzelf!

Afbeelding 9: run 2


Afbeelding 10: synchroniseren


Afbeelding 11: muziek via telefoon


Mijn persoonlijke ervaring

Ik heb mijn horloge nu anderhalve week en ik vind hem tof! Eigenlijk gewoon de hele dag om, want ik ben veel te nieuwsgierig. “Hoeveel stappen heb ik al gezet vandaag?” “Hoe laat is het?” “Wat is mijn hartslag als ik wandel” “Hoeveel stappen heb ik nu gezet?” haha! Verder vind ik het uiterlijk ook heel erg mooi, zwart met een zilveren rand is chique, elegant maar toch wel sportief.

Qua hardloopfuncties is die makkelijk in gebruik maar eigenlijk gewoon hetzelfde als de andere forerunner-modellen van Garmin. Behalve natuurlijk de muziek-afspeelfunctie wat wel echt best ideaal is. Ik ben zo iemand die dan een afspeellijst heeft waar een paar liedjes tussen zitten die gewoon net geen lekker tempo hebben of ik te vaak gehoord heb waardoor ik me eraan irriteer, die liedjes wil ik gewoon doorspoelen. Maar als ik aan het hardlopen ben, ben ik ook zo’n iemand die zweethandjes heeft waardoor mijn touchscreen niet/moeilijk werkt. Duss, top oplossinkje vind ik!

Verder vind ik dat het horloge makkelijk verbinding maakt met mijn telefoon (waar mijn vorige forerunner 220 er soms wel een kwartier over deed is deze binnen een minuut verbonden én gesynchroniseerd!), ik vind het horloge heel gebruikersvriendelijk (je kan gewoon alle knopjes uitproberen en dan staat er heel duidelijk waar je bent en wat je ziet) en ik vind het design heel erg mooi. Wel heb ik uitgezet dat ik mijn telefoonmeldingen op mijn horloge binnenkrijg, want dat vind ik gewoon irritant en bovendien gaat de batterij dan langer mee! Ik heb nu mijn horloge twee keer opgeladen (in anderhalve week) maar over de batterijduur/kwaliteit kan ik nog niet zoveel zeggen, daar is de periode te kort voor.

Afbeelding 12: alternatieve sporten 


En tot slot…

Al met al vind ik de forerunner 645 music dus echt een top-ding! Ik weet dat ik nu eigenlijk alleen maar de ‘hardloop’-kant van het horloge heb belicht, ik moet ook eerlijk toegeven dat ik nog niet in staat ben geweest om de andere delen te testen omdat ik dat gewoon veel minder vaak doe! Maar je kan er dus super veel verschillende sporten mee doen (denk aan rennen op de loopband, yoga, krachttraining, zwemmen, wandelen, fietsen, skiën, roeien ect.)

Zo, dat was een iets langer verhaal geworden dan ik hoopte haha! Maar ik hoop dat je een beetje wijzer bent geworden van dit hele verhaal. Ik vond het in elk geval heel erg leuk om er zo wat over op te schrijven (leer je je horloge nog beter door begrijpen!) en misschien ben jij ook wat wijzer geworden van dit verhaal 😉

Liefs, Maartje ♥

#Hardlopen #review #hardloophorloge #uitleg #Garmin #ervaring #forerunner645music

© 2020 Life Of Maart