REVIEW: Garmin Vivo Active 4S

Een aantal maanden geleden ontving ik de garmin vivo active 4S, ik heb hem uitgebreid getest en ik ben op onderzoek gegaan. Alle meningen verzameld, honderd filmpjes bekeken en dan is daar nu deze review uit gekomen! Ik krijg elke dag DM's van lieve volgers die vragen naar welk horloge ik gebruik tijdens mijn hardlooptrainingen, voor jullie, maar ook voor al die andere mensen die geïnteresseerd zijn om eventueel een nieuw horloge aan te schaffen en het een met het ander willen vergelijken; in deze blog deel ik mijn eerlijke mening over dit product. Lees je mee?Uiterlijk

Het horloge is prachtig (vind ik) oudroze met een zilveren rand om het glas heen. Hij draagt makkelijk en is ook gewoon goed te combineren met een 'niet-sportieve-outfit'. Het scherm gaat automatisch na een aantal seconde op donker waardoor je niet de hele tijd verblind wordt door het scherm (de tijd is nog wel zichtbaar, maar gewoon iets minder duidelijk). Als je op het scherm tikt (touch screen), gaat deze op een helderdere stand. Vanaf hier is hij ook te gebruiken als smartwatch.


Functies en mogelijkheden

Zo heb ik mijn horloge ingedeeld, er zijn nog meer mogelijkheden maar dan heb je een beetje een voorbeeld van wat je allemaal kunt!

 • klok incl. secondewijzer en datum

 • 'my day' waarin jouw recente activiteiten, actieve minuten, aantal gelopen trappen, aantal stappen en aantal verbrande calorieën kort worden weergegeven. Door hier een keer op te tikken wordt het uitgebreider weergegeven!

 • als je verder naar beneden swipet kan je verschillende dingen zien die je zelf kan instellen met de app, ik koos voor: aantal stappen, 'health status' (hartslag, stresslevel, 'body batterij', aantal ademhalingen per minuut, puls ox = zuurstof)

 • 'history' met aantal opgenomen workouts (per week)

 • hartslag (laatste 4 uur in een grafiek)

 • Body batterij (stress level en activiteiten zorgen voor een lagere batterij, het verloop van de afgelopen 8 uur is weergegeven in een grafiek)

 • Muziek

 • Garmin Coach met en hardloop plan/schema

 • laatste sport

 • aantal verbrandde calorieën (zowel actief als inactief)

 • Water tracker


GPS

De GPS heeft - bij mij - best wel wat moeite met opstarten. Hij kan pas verbinden als je buiten bent en dat duurt - vind ik - best wel lang. Vaak heb ik daar het geduld niet voor - want: winter - en dan wil ik gewoon lekker gaan lopen. Het nadeel is dan dus dat de afstand niet accuraat is. Hij blijft tijdens de activiteit wel gps zoeken dus dan is na 5-10 min (soms pas na een half uur!) de gps verbonden en zie je dat hij ook veel specifieker kan meten. Als de GPS het doet is het een super betrouwbaar horloge, als die nog niet verbind kan hij best wel ruim een kilometer afwijken (vergeleken met gps van mijn iPhone).


Touch screen

Deze smartwatch heeft - net als veel sporthorloges aka 2020 - touch screen. Op zich vind ik dat super fijn en mooi hoor, alleen als het regent is het minder handig. Ja dit horloge is ook gemaakt om zwem-activiteit mee vast te leggen dus hij is gewoon nog bedienbaar, maar je tikt vaak naast of er wordt iets gestart terwijl jij nergens op drukt. Ik heb dus een paar keer gehad dat ik de activiteit 'skiën' aanzet terwijl ik een rondje aan het hardlopen was ;-) Gelukkig heeft het horloge ook 2 knoppen en kan je dus zo ook het horloge bedienen, vooral het op pauze zetten tijdens een run is voor mij essentieel en hiermee super makkelijk! En verder is touch screen gewoon super mega cool en kan je er vet goed mee opscheppen, haha!Gebruiksgemak

Heerlijk! Er zitten super veel functies op (lees hier alle functies!), het is makkelijk te bedienen en hij is ook helemaal te personaliseren van watch face (design van het klokje) tot de workouts en de snelle informatie. Ik vind het een heel mooi ding en draag hem met liefde elke dag. Het is - als je de handleiding er de eerste keer naast legt - heel makkelijk te gebruiken en te begrijpen en alle informatie wordt duidelijk weergegeven.


Batterijduur

De batterij gaat ongeveer een week mee als je de gps en verbinding met je telefoon uit hebt staan. Als je dit wel aan hebt - zoals ik omdat ik altijd alles wil weten en meten ;-) - dan gaat die zo'n 3-4 dagen mee. Ik vind het helemaal prima dus, opladen is binnen een halfuurtje gepiept dus mij hoor je niet klagen!

Ik heb hieronder nog wat externe linkjes geplaatst voor meer informatie. Ik vind het horloge TOP! Ik las zelfs ergens dat in de categorie: gezondheidstracken en multi-sport meter geen betere te vinden is! Ik kan me hier goed in vinden, ik gebruik hem dagelijks met liefde.


Ik hoop dat jullie een stukje wijzer zijn geworden en ik je een helderder beeld heb gegeven over het horloge.


Liefs,

MaartjeWebsites

Informatie en functies: https://buy.garmin.com/nl-NL/NL/p/643399

Handleiding: http://static.garmin.com/pumac/Vivoactive_4_4S_OM_NL-NL.pdf

Filmpje review: https://www.youtube.com/watch?v=pg60FNoFXyw


© 2020 Life Of Maart