Sinaasappel speculaas kwarktaart

Het is feest! En dus het is tijd voor taart! Mijn vriend is vandaag 19 geworden, hij is gek op sinaasappelsap en hij is gek op speculaas. Tijd voor een kwarktaart waarbij ik het speculaas in de bodem kan verwerken de de sinaasappels in de vulling! Deze combinatie is herfstig, goed als opkikker op een regenachtige dag en perfect voor feestjes, tijd om iedereen er mee te verrassen!

Met de super simpele en overal verkrijgbare ingrediënten is deze kwarktaart te bereiden voor iedereen! Deze semi-gezonde taart bevat eiwitten, vers fruit vol vitamines en de heerlijke zoete smaak van speculaas.


Ingrediënten

  1. 250g (bevroren) blauwe bessen

  2. 100g dadels

  3. 150g speculaasjes

  4. 1el kokosolie

  5. 500g kwark

  6. 6g agar agar (+ 100ml water)

  7. 300mL 100% sinasappelsap

Bereiding: snijd de dadels doormidden en laat ze 5 minuutjes weken. Doe de speculaasjes in de blender (of verkruimel ze met de hand) tot een fijne mix. verwarm de kokosolie en doe deze nu samen met de dadels bij de verkruimelde speculaas en mix tot een korrelige, vochtige substantie en verdeel deze over de bodem van de springvorm. Zet de bodem in de koelkast. Mix de kwark met het sinasappelsap in de blender tot een gladde mix. Verwarm 4g agar agar met 100mL water in een pannentje en laat 2 minuten koken.Voeg daarna beetje bij beetje het kwarkmengsel toe. Giet het mengsel over de bodem en zet hem in de koelkast. Blend de blauwe bessen tot een zachte smoothie en verwarm deze in een pannetje. Voeg 2g agar agar toe en blijf goed roeren. Giet het warme mengsel over de kwarktaart, laat even af koelen en zet daarna weer terug in de koelkast.


Happy Birthday lieve Corné ♥

Liefs, Maartje

#kwark #gezond #dadels #blauwebessen #taart #verjaardag #feest #speculaas #sinaasappel #kokosolie #vitamines #kwarktaart #eiwitten #agaragar

© 2020 Life Of Maart