Smeuïge vegan zoete aardappel brownies!

Brownies, ooh wat zijn ze lekker! Vooral bij een kopje koffie of thee, na je workout of misschien zelfs wel als ontbijt (kan hartstikke goed!!). Als het aan mij ligt kan het altijd. Helaas is er negen van de tien keer mega veel suiker toegevoegd, terwijl dat helemaal niet nodig is!

In deze brownies zitten dan ook geen geraffineerde suikers maar alleen maar natuurlijke suikers is! Daarnaast krijg je ook nog eens aardig wat groenten binnen, wat ook zeker niet verkeerd is (en je daardoor je dagelijkse 250 gram groente zeker wel aantikt)! En geloof mij; als je het niet tegen iemand zegt, hebben ze ook geeen idee dat er groentes in zitten! Lees: getest bij mijn oppaskindjes en ze hadden zeker niks door!

Ingrediënten:

  1. 125gr amandelmeel

  2. 8gr bakpoeder

  3. 60gr medjoul dadels

  4. 400 gram zoete aardappel

  5. 2 et( gesmolten)kokosolie

  6. 6 et cacoapoeder

  7. 25gr pure chocolade

  8. Een handje amandelen

  9. Snufje zout

  10. Water om in te koken

Bereiding: Verwarm de oven voor op 180 graden. Schil de zoete aardappel, snijd ze in kleine stukjes en kook ze voor ongeveer 15 minuutjes gaar. Week de dadels voor 5 minuutjes in kokend water. Snijd vervolgens de chocolade en amandelen in grove stukken. Doe de zoete aardappel samen met de dadels en de kokosolie in een kom en pureer het tot een gladde massa. Voeg vervolgens de amandelmeel, zout, bakpoeder, amandelen en de chocolade toe en meng alles goed door elkaar. Plaats de mix in een brownie blik en zet voor 45 minuten in de de oven. Laat het goed afkoelen en snijd ze vervolgens in stukjes. Genieten!!

Als je het receptje hebt gemaakt, vind ik dat heel leuk om te zien! Tag mij (@bylulumay) & @gezondereceptjes er dan ook zeker in of gebruik de hashtag #gezondereceptjes !

Liefs,

Lulu ♥️

#gezond #vega #genieten #gezondereceptjes #cacao #vegan #vegetarisch #zoeteaardappel #gezondehapjes

© 2020 Life Of Maart