Tortilla’s met een heerlijk Aziatisch tintje!

Een nieuwe week, een nieuw tortilla receptje! En nee, dit is zeker niet het laatste wrap ideetje want ik heb nog 1000 ideetjes!

Dit keer een wrap receptje gebaseerd op de Aziatische keuken. Ik ben enorm fan van deze heerlijke keuken: alle kruiden, smaken en structuren door elkaar. Zoet, zout, pittig en ga zo maar door. Alles komt aanbod. Doordat ik het zo enorm lekker vind, kook ik regelmatig Aziatisch in de avond (lees: bijna elke dag). Als ik dan wat over houd, vind ik dat helemaal geen probleem! Ik eet de ‘restjes’ lekker de volgende dag met mijn lunch op en in dit geval in een wrap!

Het is ideaal om de wrap een avond van te voren klaar te maken zodat je de de volgende dag de wrap dan gelijk kan mee nemen zonder dat het je tijd kost!

Ingrediënten

Voor de wrap:

 1. 1 volkoren tortilla

 2. 45g gekookte broccoli

 3. 1 (winter)wortel

 4. 1/2 paprika

 5. 80g mihoen

 6. 25g cashewnoten

 7. Water om in te koken

Voor het pindasausje:

 1. 1 et pindakaas (ik gebruikte de 100% pindakaas met stukjes, die is lekker smeuïg)

 2. 1 et ketjap manis

 3. 1/2 et sojasaus

 4. 1 klein geraspt teentje knoflook

 5. Snufje zout

 6. Eventueel een scheutje kokosmelk

Bereiding: doe alle ingrediënten voor het pindasausje in een kom en roer het tot één geheel. Als de pindakaas wat vast is, meng er dan nog en scheutje kokosmelk doorheen. Rasp de wortel met een dunschiller tot mooie stroken . Snijdt de paprika in dunne reepjes, kook de mihoen totdat hij zacht is en laat het uitlekken in een vergiet. Doe de tortilla voor 40 seconden in de magnetron en besmeer hem vervolgens met het pindasausje. Leg de mihoen in het midden, daar bovenop de wortel, paprika en broccoli en top het af met de cashewnoten. Vouw de binnenkanten naar binnen en rol hem stevig op. Doe er wat bakpapier omheen en klaar is je wrap!

Liefs,

Lulu ♥️

#gezond #vega #lunch #onthego #pindakaas #vegan #vegetarisch #groente

© 2020 Life Of Maart