Tropisch rijstontbijtje

De dag beginnen met een warm ontbijtje vind ik heerlijk. Helemaal nu de zomerse temperatuurtjes ver te zoeken zijn. Voor een kommetje havermout kan je me dan ook zeker wakker maken, maar daarnaast begin ik mijn dag ook graag met rijstepap.

Mijn moeder maakte het vroeger vaak voor me klaar; ik kon er geen genoeg van krijgen. Rijst bevat complexe koolhydraten, is vetarm, voedzaam maar ook erg licht verteerbaar. Hierdoor is het een goed en gezond alternatief voor havermout!

Rijstepap kun je binnen 15 minuutjes maken, maar is wel het lekkerste als je hem goed doorkookt voor minimaal 1 uur. Ik raad dan ook aan het een avond van te voren te maken, zodat je het de volgende morgen alleen nog even hoeft op te warmen. De rijst kun je makkelijk in een afgesloten bakje voor 4 dagen bewaren.

Je kan de rijstepap maken met alle soorten rijst, maar mijn voorkeur gaat uit naar zilvervliesrijst. Deze rijst bevat veel vezels, waardoor ik in de ochtend goed verzadigd ben.

Voor een tropisch tintje maak ik er een zomerse compote bij, die zo gemaakt is!

Ingrediënten:

Voor de rijstepap

  1. 60g zilvervliesrijst

  2. 100ml kokosmelk

  3. scheutje vanillearoma

Voor de zomercompote

  1. 3 el (bevroren) zomerfruit

  2. 1 el chiazaad

  3. 1/4 sap van een limoen

  4. eventueel 1 eetlepel ahornsiroop

Bereiding: Doe de rijst samen met de kokosmelk en de vanillearoma in een pannetje, breng dit aan de kook, zet het vuur zachter en kook voor 15 minuten totdat het zacht is. Blijf de rijst wel goed door roeren. Wanneer de rijst zacht en smeuïg is, is de pap goed gebonden. Zet een andere pan op een laag vuurtje en doe er de zomerfruit en het limoensap in. Maal eventueel het fruit fijn met een staafmixer, als je stukjes niet lekker vind. Roer de chiazaad er door heen en laat het inkoken voor ongeveer 15 minuten. Laat het goed afkoelen zodat het wat dikker wordt of serveer het gelijk warm met de rijstepap. Liefs,

Lulu♥️

#ontbijt #gezond #fruit #aardbei #gezondereceptjes #zomer #vegan #kokos

© 2020 Life Of Maart