Valentijns Fudge a la Floor

Vandaag een gast-blogje van een hele toffe Brabantse chick die ik heb leren kennen op de Tilburg foodie tour een paar weken terug. Ze is gek op lekker eten, wel zijn er altijd een paar voorwaarde waar haar receptjes aan moeten voldoen. Makkelijk te bereiden en bewust gezond. Toen ik dit receptje bij haar voorbij zag komen wilde ik hem alleen maar heel graag opeten, hah! Daarom deelt Florentina (vanaf nu Floor, want florentina is een lange naam) vandaag dit heerlijke fudge receptje met ons die uit maar 2 (!) ingrediënten bestaat!

Floor (28): “Ik weet niet hoe jullie erin staan maar liefde gaat bij mij door de maag. Ook de mensen om mij heen kiezen het liefst voor een romantisch maaltje boven een diamond ring of badparels.”

Deze Fudge a la Flo is onwijs makkelijk te maken en is zowel hét medicijn voor liefdesverdriet als het middel om je (nieuwe) lover te veroveren

Ingrediënten:

  1. 200 gram 85% pure chocolade van Lindt

  2. 1 blikje (397 gram) gecondenseerde melk van Friesche Vlag

Verder nodig:

  1. Eventueel een leuke roze gekleurde topping (rood fruit, zuurstokjes, roze eetbare bloemetjes ect.)

  2. Een ovenschaal

  3. Een steelpan

  4. Bakpapier

Bereiding: warm de gecondenseerde melk op in een steelpan, houdt het zelf goed in de gaten dat het niet aanbrandt en blijft roeren. Na een paar minuutjes breek je de chocolade en voeg je deze stuk voor stuk aan de gecondenseerde melk toe, blijf ook nu goed roeren. Als de chocolade is opgelost, is het als het goed is een dikker beslag geworden. Bekleed de ovenschaal met bakpapier giet het beslag erin. Laat de fudge afkoelen zodat je hem kan toppen met – het liefst zo roze mogelijk – een heerlijke zelfgekozen topping. Floor koos voor zuurstokjes van de hema. Zet de fudge voor een nachtje in de koelkast; de volgende dag helemaal ready om van de smullen!

PS: deze doet het ook altijd goed als bedankje of kleinigheidje als je op bezoek gaat bij je schoonmoeder.

Gezond(der) alternatief voor gecondenseerde melk: tafelroom ongezoete lichte room of verdampte melk. Houdt er wel rekening mee dat de fudge dan niet zo zoet is!

Heb jij dit receptje gemaakt? Deel hem met #gezondereceptjes en natuurlijk wel zo leuk als je Floor @food_fit_flo ook even tag!

Liefs, Floor & Maartje

#Taartjes #purechocolade #valentijnsdag #gezondefudge #Floor #snack #fudge #vday

© 2020 Life Of Maart