Vegan broccoli burgertjes!

Al een tijdje liep ik met het idee rond weer een keer burgertjes te maken, maar door de hittegolf en dingen die tussendoor kwamen, kwam het er niet van. Nu het weer wat koeler is, sta ik gelijk meer in de keuken en heb ik helemaal zin om weer met nieuwe receptjes aan de slag te gaan! Ik had nog wat broccoli over en ging hiermee aan de slag, nog geen uurtje later rolden deze burgertjes vandaag uit de pan!

De burgertjes zijn voornamelijk lekker kruidig, de smaak kan ik niet goed beschrijven, doordat er veel verschillende kruiden inzitten. De kikkererwtenmeel zorgt voor een samenbindend geheel. Waarschijnlijk kun je het wel vervangen door een ander soort meel, echter weet ik dan niet hoe de smaak uitvalt (Panko pakt wel altijd goed uit!). Ze vullen in iedergeval goed en gaan erg goed samen met een citroen yoghurt sausje!

Ingrediënten voor 4 kleine burgertjes:

 1. 40gr couscous

 2. 60gr broccoli

 3. 40gr kikkererwtenmeel

 4. Mespunt komijnzaad

 5. Mespunt paprikapoeder

 6. Mespunt knoflookpoeder

 7. 1/4 gesneden rode ui

 8. Sap van 1/4 limoen (naar wens)

 9. Tuinkruiden naar wens

 10. Olijfolie om in te bakken

 11. Water om in te koken

 12. Bereiding: laat het water koken en doe de couscous samen met wat tuinkruiden naar wens in een kommetje. Giet het kokende water tot net iets boven de couscous, en laat dit voor vijf minuutjes staan. Breng ondertussen een andere pan water aan de kook en kook hierin de broccoli beetgaar. Verhit een pan met olijfolie op het vuur en bak hierin de uitjes voor vier minuutjes totdat ze zacht en glanzend zijn. Doe vervolgens de couscous en de broccoli in een kom en mix dit met een staafmixer (als je een keukenmachine hebt, doe je het hierin) tot een geheel. Voeg vervolgens de kikkererwtenmeel, de uitjes, de kruiden en het sap van de limoen toe en roer dit goed door elkaar. De substantie is nu lichtelijk droog en plakkerig. Rol hier met natte handen balletjes van en druk deze plat. Verhit een pan met wat olijf olie op een middelhoog vuur en bak de burgertjes voor een kleine 15 minuten goud bruin. Doe ze tussen een burger of eet ze zo op!

Als je het receptje hebt gemaakt, vind ik dat heel leuk om te zien! Tag mij (@bylulumay) & @gezondereceptjes er dan ook zeker in of gebruik de hashtag #gezondereceptjes !

Liefs,

Lulu ♥️

#gezond #vega #genieten #receptjes #Lulumay #gezondereceptjes #food #vegan #vegetarisch #maaltijd #couscous #makkelijk #Receptje #groente

© 2020 Life Of Maart