Vegan ontbijt taart met kaneel en kaki

Wat doe je zoal in je vakantie Maartje? Nou ik sta rond 8 uur op (hallo biologische wekker), maak een pannenkoek als ontbijt, ren zo'n 15 kilometer door de Eindhovense bossen en maak daarna een vegan ontbijttaart. PRECIES zo'n dag was het vadaag (op moment van schrijven donderdag 14 november). En ik kan je een ding vertellen, ik vind het heerlijk! Muziekje erbij, fotootjes maken en dan ook nog natuurlijk de zelfgebakken creaties oppeuzelen, yum!


Voor een samenwerking met kruidvat moest ik een ontbijt receptje maken, dus ik dacht; ik ga eens uitpakken! Iedereen kent de (plantaardige)yoghurt met granola wel, ik maak taart. Dus gister was ik al naar de supermarkt geweest om wat aanvullende ingrediënten te halen. Voor ik ga bakken heb ik het receptje al 3x in mijn hoofd gemaakt, dus ik wist precies wat ik nodig had.Ik ging aan de slag met een bodem, ondertussen natuurlijk al lekker wat snoepen en waar nodig wat meer op smaak brengen. Zie je mij al, in de keuken, met een trainingsbroek, dikke trui kei hard kerstliedjes mee zingen, terwijl ik tussen door lekker aan het snoepen ben van het deeg?! Ja, er zou zo een documentaire over mijn bakdagen gemaakt kunnen worden denk ik, hah!


Oke let's go. Hier komt het recept!


Ingrediënten

Bodem

 • 250g geweekte dadels

 • 100g amandelnoten (met de code: MAARTJE krijg je 5% korting!)

 • 50g havermout

 • 1 el kaneel

 • 2 el gesmolten kokosolie

 • 2 el agave siroop van de Kruidvat ontbijtverrijkers collectie


Vulling

 • 200g Alpro Natural

 • 2 el kaneel kurkuma smoothie booster van de Kruidvat ontbijtverrijkers collectie

 • 2 el agave siroop van de Kruidvat ontbijtverrijkers collectie

 • 2 el hazelnootpasta (met de code: MAARTJE krijg je 5% korting!)

Toppings

 • ½ kaki fruit

 • amandelnoten (met de code: MAARTJE krijg je 5% korting!)

 • 2 el cacao nibs van de Kruidvat ontbijtverrijkers collectie


Bereiding: verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de ingrediënten van de bodem in de keukenmachine en mix tot het een plakkerig mengsel is. Het kan een beetje vast blijven plakken aan de randen waardoor het niet heel goed mix, pak dan een lepel en schep af en toe even de mix langs de randen weg. Vet de springvorm in en doe vervolgens de bodemmix hierin. Druk hem plat en omhoog (ongeveer 3 cm omhoog drukken!) Zet de bodem in de oven voor zo'n 15 minuutjes, ondertussen kan je bezig met de vulling. Pak een grote kom en doe alle ingrediënten hierin, mix het met een vork of een klopper goed door elkaar tot een egale massa. Als de bodem uit de oven komt kan je deze vullen met de vulling en vervolgens versieren met de verschillende toppings. ENJOY! Je hebt zojuist de lekkerste ontbijttaart ooit gemaakt, yay! :-)


Liefs,

Maartje© 2020 Life Of Maart