Vegan pannenkoekjes met amandelnootjes

Het is weer zondag en al veel te lang geleden dat ik een pannenkoekje heb gegeten, dus vanochtend besloot ik weer eens wat te gaan knutselen met de ingrediënten die in mijn kast stonden. Ik vond een banaan, wat amandelmeel en amandelpasta. 1+1 is drie want in mijn hoofd zijn dit dus al pannenkoekjes geworden ;-). En zodoende ging ik aan de slag!



Amandelen zijn dus super gezond, de gezondste noot (zo wordt gezegd) in de lijst met alle noten. Waarom dan? Ze bevatten veel vitamine E, deze vitamine zorgt er mede voor dat de huid, zenuwen, spieren, rode bloedcellen en het hart gezond blijven. Uit deze studie blijkt zelfs dat mensen die amandelen elke dag eten hun cholesterol verlagen! Als je een handje eet, wordt het verlaagd met ruim 4%, eet je twee handjes per dag kan dat oplopen tot ruim 9%!


Oke cool! Kom maar op met dat receptje dan!


Ingrediënten

  • ½ banaan

  • 40g amandelmeel

  • 100mL amandelmelk

  • 1 el amandelpasta

  • 5g chia zaadjes

  • 2g baking soda

  • snufje kaneel (of natuurlijk lekker veel als je daar van houdt ;-))

  • (kokos)olie om in te bakken


Toppings: mandarijn, gedroogde framboos, kokosvlokken, lijnzaad en havermout.


Bereiding: doe alle ingrediënten in de blender of in een kommetje en mix het tot een glad mengsel. Verwarm de kokosolie in een pannentje en schep met een lepeltje het beslag in de pan (ik kon zo'n 15 kleine pannenkoekjes maken met dit beslag). Bak beide kanten zo'n 3-5 minuutjes. Leg ze op een bord, versier met de toppings en serveer warm!


ENJOY!


Liefs,

Maartje


Misschien vind je dit ook leuk om te lezen:


© 2020 Life Of Maart