Waarom je vanaf nu altijd je kiwi met schil moet eten

Kiwi met schil, het blijft een ding voor veel mensen. ‘Dan proef je al die haartjes’ ‘dat is zo taai’ ‘dat ga ik echt niet eten hoor!’ Maar juist dat, juist de schil, of eigenlijk precies tegen de schil aan, daar zitten de meeste vitamines en voedingsstoffen die zo goed zijn voor ons lichaam.

Een kiwi bevat enorm veel vitamine C en vitamine E. Maar de schil bevat de meeste voedingsvezels. Voor ik verder in ga op de gezondheidsvoordelen van de kiwi zal ik even kort vertellen waar de kiwi oorspronkelijk vandaan komt. Niet uit Nieuw-Zeeland namelijk, wat veel mensen zullen denken.

De kiwi is vernoemd naar de kiwi-vogel, die ook bruin en rond is. Maar daarvoor, velen jaren eerder bestond de kiwi al en heette die de Chinese Kruisbes. Telers hebben de vrucht uiteindelijk vernoemd.

Vitamine C of ascorbinezuur is de bekendste vitamine. Vitamine C heeft een functie als antioxidant in het lichaam en is nodig voor de vorming van bindweefsel, de opname van ijzer en het in stand houden van de weerstand. Voedingscentrum.nl

Kiwi’s zijn gezond en heerlijk in een ontbijtje. Eigenlijk niet heel goed om in combinatie met yoghurt of melk-achtige producten te eten omdat ze een eiwit afbrekend enzym – actinidine – bevatten.

Vitamine E is een vetoplosbare vitamine. Vitamine E werkt als antioxidant en beschermt zo de cellen, bloedvaten, organen, ogen en weefsel. Vitamine E speelt ook een rol bij het regelen van de stofwisseling in de cel. Voedingscentrum.nl

Kiwi eten we de volgende keer dus gewoon lekker MET schil! snijdt hem in dunne plakjes en dan proef je er helemaal niks van! Ben je echt bang voor die haartjes? Probeer dan eerst een gele kiwi en was de kiwi van te voren goed af!

Liefs,

Maartje

Bronnen: Voedingscentrum.nl Gezondheidsnet.nl

#gezond #fruit #schil #kiwi #vitamines

© 2020 Life Of Maart