Wereld eet geen dierendag-week-maand-jaar…?

Vandaag is het dierendag en daarom staat iedereen even stil bij het feit dat ze hun huisdier wat extra aandacht moeten geven, een extra knuffeltje hier en daar en iets lekkers voor ze moet koken. Er zijn verschillen acties die gehouden worden door de verschillende partijen. Onder andere #eetgeendierdag – hier wil ik even wat verder op in gaan. 

Ik eet al zo’n drie jaar geen vlees met verschillende redenen, vooral het dierenleed en het milieu vind ik ontzettend belangrijk. Daarom kies ik er vandaag voor om helemaal geen dieren te eten, dus ook geen dierlijke producten. En dagje ‘vegan’ dus. Veel makkelijker dan je denkt en leuk om nieuwe dingen uit te proberen 🙂 Maar dus, dierendag. Tijd om de wereld beter te maken!

Daarom daag ik jou uit om ook iets te doen! Een dag geen vlees eten is een goed begin maar probeer het door te zetten! Bijvoorbeeld door 1x in de week vegetarisch te eten of twee van de drie maaltijden. Alle kleine beetjes helpen!

Om je nog even een zetje in de rug te geven heb ik hieronder een tabel gemaakt met de voordelen van vegetarisch eten en de voordelen voor onze lieve diertjes.

Als je geen vlees eet heb je minder kans op diabetes

Voor elke kilo vlees is 2 tot 7 kilo voer nodig, dit moet verbouwd en geproduceerd worden

Een vegetariër bespaart gemiddeld 727 dieren in zijn hele leven (bron: wakkerder.nl)

Een koe stoot jaarlijks evenveel broeikasgassen uit als vijf auto’s – als er minder koeien ter wereld worden gebracht voor de slacht zat het milieu er dus ook op vooruit gaan.

Van al het water dat we gebruiken, is één procent nodig voor het watergebruik in huis en maar liefst 43 procent is nodig voor de productie van vlees, eieren en zuivel (bron: wakkerder.nl)

Bewerkt vlees staat op de lijst van kankerverwekkende stoffen.

80% van de vissoorten die worden gegeten door de mens wordt met uitsterven bedreigd 

Een deel van de dierenziektes zijn ook besmettelijk voor mensen en kunnen dus d.m.v vlees eten worden overgegeven.

Ik hoop dat jullie ook eens een dagje vegetarisch gaan eten, laat mij weten in de comments of jij dat al eens doet! Ik ben benieuwd naar wat mijn lezers wel of niet eten 🙂

Liefs,

Maartje

klik hier voor alle vegetarische en vegan receptjes

#ei #gezond #vega #dierendag #vis #eetgeendierendag #duurzaam #zuivel #vegan #vegetarisch #vlees #milieu #biologisch

© 2020 Life Of Maart