The Law of Attraction; alles krijgen wat je maar wil

Deze blog is geschreven door Roos

Allemaal hebben we grotere en kleinere dromen. En misschien hebben sommigen van ons het idee dat bepaalde dromen nooit zullen worden bereikt. Na het lezen van deze blog, komt daar hopelijk verandering in. De Law of Attraction kan je namelijk in staat stellen om bijna alles te bereiken wat je maar wenst. De wet stelt dat je op elk moment van de dag bezig bent met het creëren van je eigen realiteit. Of je je er nou bewust van bent of niet. Het werkt ook in jouw leven op dit moment en dat heeft het ook altijd al gedaan. In deze blog leg ik uit wat de Law of Attraction nou daadwerkelijk is en hoe je met behulp hiervan meer grip kan krijgen op je eigen leven. 

Wat is The Law of Attraction? 

Als we de wet letterlijk vertalen naar het Nederlands, betekent het eigenlijk ‘de Wet van Aantrekking’. Het basisidee hierbij is dat positieve of negatieve gedachten ook positieve of negatieve ervaringen in je eigen leven kunnen brengen. Dit houdt in dat je als het ware met je de gedachten en emoties die je uitstraalt de uitkomsten op vrijwel alle domeinen van je leven kan beïnvloeden (bijvoorbeeld gezondheid, financiën en relaties). Eigenlijk kan je als het ware dingen als een magneet naar je toe trekken. En eigenlijk heb je dit altijd al gedaan; zonder dat je het doorhad! Anders gezegd; ongemerkt ligt alles wat je wilt bereiken binnen handbereik! 

De Law of Attraction komt voort uit de New Thought filosofie. Het stelt dat je met je gedachten en emoties je eigen realiteit kan creëren. Dit kan nogal zweverig overkomen, maar de theorie gaat ervan uit dat alles bestaat uit energie. Al deze energieën zijn met elkaar verbonden en kunnen elkaar aantrekken of afstoten. Het stelt dat hoe meer aandacht (energie) je aan iets geeft, hoe meer aantrekkingskracht er naartoe ontstaat. Elke gedachte die de revue passeert, heeft invloed op waar je aandacht aan geeft en dus op wat je terug kan zien in je leven. Je gedachten stoppen nooit, dus moet je nagaan hoeveel je op dit moment onbewust aan het manifesteren bent 😉

Als je volgens de Law of Attraction dus meer focus legt op positieve doelen en op het wèl kunnen bereiken van bepaalde dingen dan zul je als vanzelf meer goede en positieve dingen terug zien in je leven. Als jouw focus ligt op de negatieve aspecten van het leven en je negatieve verwachtingen van jezelf en van je doelen hebt, dan zul je dit ook eerder terugzien in je eigen leven. 

Eigenlijk is de energie (positief of negatief) die je uitstraalt dus een soort uitnodiging aan de energieën die rondzweven om je te ‘belonen’ met meer van dezelfde vormen van energie. Je zal dus constant dingen ervaren op dezelfde golflengte als dat jij uitstraalt. 

Leer je onderbewustzijn kennen 

De motor van de Law of Attraction ligt in je onderbewustzijn. Hier liggen al jouw ervaringen, belevingen en de bijbehorende emoties opgeslagen. Voor elke nieuwe keuze, voor elk nieuw fenomeen, haal je de informatie uit de opgeslagen bronnen in je onderbewustzijn. Hierdoor blijf je onbewust de

zelfde patronen herhalen in belangrijke delen van je leven. Je onderbewustzijn wil het liefst alles hetzelfde houden. Vooral de dingen die wat zwaarder beladen zijn. Het maakt hierbij niet uit of het de optimale keuze is, je onderbewustzijn maakt graag de veiligste keuzes. Alle nieuwe dingen, worden namelijk al snel als bedreigend bestempeld. Dit maakt dat we nieuwe of uitdagende doelen vaak al snel als bedreigend, ‘niet te behalen’ of onmogelijk bestempelen. Veel veiliger om in je comfortzone te blijven, dan om het te proberen en mogelijk te falen. Tijd om deze mindset te veranderen! 

Hoe kan je dit veranderen?

Allereerst moet je erbij stilstaan dat je onderbewustzijn als een magneet werkt. Deze blijft op de automatische piloot datgene aantrekken wat ooit al is opgeslagen. Als jij er in je onderbewustzijn vanuit gaat dat jij bepaalde dingen niet mag of kan hebben / bereiken, dan zal het ook niet makkelijk gebeuren. Soms lijkt het ook alsof dingen niet haalbaar zijn, maar het enige wat in de weg staat, is je eigen gedachtegang. Je automatische piloot in je onderbewustzijn heeft je als het ware al van kleins af aan aangepraat dat dingen voor jou niet haalbaar zijn. Dus…. Hoe veranderen we dit?

Maak de bewuste keuze om van houding te veranderen ten aanzien van gedachten, gedragingen en verwachtingen met als motto ~ Wat ik uitstraal, is wat ik ervoor terugkrijg’ 

  • Je kan ervoor kiezen om situaties anders te benaderen 
  • Je kan ervoor kiezen om anders te denken
  • Je kan ervoor kiezen om meer positieve ervaringen te includeren in je leven
  • Visualiseer je doelen en leg hierbij de focus op het gevoel dat je ze eigenlijk al hebt bereikt 

Visionboard

  • Maak een doelenbord, een motivatiebord of iets waardoor je constant aan je doelen wordt herinnerd en geloof er als je het ziet ook telkens maar weer in. Ervaar de positieve kriebel in je buik die ontstaat als je bedenkt ‘dit kan ik gewoon gaan bereiken’. 

Journaling: 

  • Schrijf de doelen op en maak de doelen concreet voor jezelf en ‘voel’ ze ook meer voor extra vertrouwen: 
  • Hoe zou je je voelen als je al je doelen kan bereiken?
  • Wat zou je doen met je dag als je je doel bereikt
  • Met wie zou je dan tijd doorbrengen

Dankbaarheid en mindfullness voor extra focus op positieve emoties en gedachten.Het idee achter dankbaarheid is dat je zelf ook meer dankbaarheden (en positiviteit) gaat zien en aantrekt. Er zijn bepaalde meditaties die zich specifiek focussen op de Law of Attraction. Misschien een keer het proberen waard? 

Al met al klinkt de Law of Attraction bijna te mooi om waar te zijn. Maar waarom zouden we het niet gewoon proberen? Dit is ook waarom ik ben begonnen met doelen te stellen die voor mij onbereikbaar kunnen voelen, waarom ik een visionboard heb gemaakt met mijn doelstellingen om mezelf er constant aan te herinneren dat ik de dingen wèl kan gaan bereiken. Ik probeer mijn focus meer te verleggen naar de positieve dingen… En? Over een aantal maanden of jaren zullen we zien of mijn doelen misschien echt zijn uitgekomen. Doe je mee? 

Meer weten? 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Super leuk dat je op mijn blog terecht bent gekomen. Op mijn website deel ik blogs over artikelen rondom de thema’s duurzaamheid, fitheid, gezondheid & persoonlijke verhalen.  Ook heb ik drie gastbloggers die elke maand wat schrijven.

[instagram-feed num=4 cols=2]

Best gelezen blogs

Misschien vind je dit ook interessant