Werken aan je persoonlijke ontwikkeling met Full Charge

Afgelopen twee maanden heb ik meegedaan aan het Full Charge programma. Samen met een coach ga je aan de slag met routines voor balans, rust, positiviteit en zelfvertrouwen. In deze blog zal ik je vertellen over mijn ervaring met het programma tot nu toe, wat het programma precies in houdt en aan het einde heb ik nog een code voor je waarmee je korting krijgt op het programma!

foto door: @bymiriamgroot

Wat houd het programma in?

Samen met coach Estrella ga je aan de slag om gezonde routines te creëeren. Dit doe je in verschillende blokken van twee weken. In elk blok pak je een andere ‘gewoonte’ aan. Zo ga je bijvoorbeeld aan de slag met een ochtend routine, een moment voor jezelf creëren of genoeg water drinken. Elk blok bevat informatie, challenges en reflectie momenten. Je krijgt elke dag een melding, dan moet je aangeven of je de challenge van dit blok vandaag hebt uitgevoerd en je krijgt een stuk tekst met informatie over een gezonde mindset en gewoontes. Deze informatie is niet altijd direct gelinkt aan het blok, maar komt natuurlijk wel overeen met het thema. Aan het einde van het verhaal, vaak aan de hand van een visualisatie wat het heel leuk maakt om te lezen, kan je jouw eigen verhaal kwijt. Je gaat namelijk tijdens het programma een eigen ‘boek’ schrijven. Je schrijft jouw doelen op, waar je tegen aan loopt en wat je graag wilt leren. De volgende dag krijg je op dit stuk feedback en een compliment. Estrella is heel lief!

Het programma is een app die je moet downloaden, dit is super overzichtelijk en kan je niet kwijt raken ;-). Je kan hierin jouw voortgang checken, de checklist doen, opdrachten maken, verhalen lezen en bijhouden hoe je het doet.

Waarom doe ik mee aan het programma?

Ik ben een druktemakertje, veel energie, veel ideeën, alles veel. Het kan nooit genoeg en ik wil altijd meer leren, inspireren, bereiken en doen. Dat gaat misschien een paar dagen goed en dan ben ik op. Dat kan efficiënter. Als je mij al wat langer volgt dan weet je dat ik afgelopen januari intenties heb gesteld, ik wilde meer tijd aan mezelf gaan besteden. Zonder dat het heel spiritueel wordt of heel ver van mijn vertrouwde plekje was, wilde ik werken aan mijn persoonlijke groei en mentale gezondheid. Niet dat ik ongezond was, maar ik ervaarde best wel wat stress waar ik moeilijk mee om kon gaan.

Lang verhaal kort, ik wilde aan mijn mindset werken. Toen Estrella vroeg of ik mee wilde doen met het Full Charge programma hoefde ik niet lang na te denken. Dit was precies wat ik nodig had!

Hoe bevalt het tot nu toe?

Ik ben nu zo’n twee maanden bezig, in totaal duurt het programma vijf maanden dus ik zit er middenin. Mooie tijd voor een blog dacht ik zo! Ik wil eerst beginnen met het feit dat het mij niet gelukt is om elke dag de app te openen, wel vaak, maar niet elke dag. En daar baal ik nu best wel van, want elke keer als ik de app open is het ontzettend waarde vol. Mocht je dit programma gaan volgen dan zou ik dit dus echt gaan inplannen, maak er elke dag tijd voor. Want een dag is zo voorbij en om 00.00 verdwijnt de challenge en springt die over naar de volgende dag!

Het programma begint met een morning routine challenge. Je gaat deze zelf creëren en in stappen uitwerken en daarna uitvoeren. Elke dag krijg je tips, feedback en motivatie in de app, dat is mega hoopgevend. Ik dacht echt dat een routine mij nooit zou lukken, ondertussen heb ik zowel een ochtend als een avondroutine. Niet mega ingewikkeld, niet elke dag het zelfde, maar ik heb wel een houvast.

Mijn favoriete challenge van de afgelopen tijd is de challenge waar ik nu in zit: ‘recharge minimaal 15 minuten’. Je mag zelf bepalen wat je wilt doen, zo lang je maar elke dag minimaal 15 minuten iets doet waar je intens gelukkig van wordt. Voor mij is dit elke dag anders, maar voorbeelden zijn: lezen, wandelen, creatief bezig zijn, lekker wat langer in bed blijven liggen (of terug mijn bed induiken na het sporten), opruimen, de plantjes verzorgen, mediteren ect. Het is heel fijn om elke dag deze tijd voor jezelf te pakken en deze routine wil ik ook echt vast gaan houden.

Sneak preview

De les van vandaag is: vind je flow. Er wordt eerst heel duidelijk, maar kort en krachtig uitgelegd wat een flow is en in welke situaties je in een flow zit. Vervolgens krijg je een opdracht om jouw flow te vinden en te reflecteren op de activiteiten die je dagelijks uitvoert. Van deze opdracht wordt verwacht dat je het zelf echt gaat doen en wordt niet gecontroleerd, maar je doet het uiteindelijk voor jezelf dus de keuze is ook aan jou.

Als je zowel de challenge gedaan hebt als de informatie gelezen krijg je een bedankje, daar wordt je toch blij van!

Ik heb een speciale kortingscode voor jou!

Ik ben enthousiast en kan het iedereen aanraden die wat meer focus wilt leggen op persoonlijke groei, zelfvertrouwen en rust en daarom heb ik een kortingscode voor je! Je krijgt 10% korting op het programma, zowel voor de eenmalige als de maandelijkse betaling. Deze code is geldig tot het einde van mijn programma, nog 73 dagen (15 november 2020). Mocht je nog vragen hebben, twijfelen of meer willen weten, laat dan een reactie onder deze blog achter of stuur mij of Estrella een berichtje op instagram!

Code: MAARTJE10

Liefs,
Maartje

foto door @bymiriamgroot

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Super leuk dat je op mijn blog terecht bent gekomen. Op mijn website deel ik blogs over artikelen rondom de thema’s duurzaamheid, fitheid, gezondheid & persoonlijke verhalen.  Ook heb ik drie gastbloggers die elke maand wat schrijven.

[instagram-feed num=4 cols=2]

Best gelezen blogs

Misschien vind je dit ook interessant